Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ... Οι Τούρκοι επιδιώκουν να κάνουν έρευνες πετρελαίου στα έξι μίλια - Κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη

Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές όπου σχεδιάζονται οι έρευνες - Ο χάρτης δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο Ζωηρό προβλ...

tourkoi_erevnes_

Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές όπου σχεδιάζονται οι έρευνες - Ο χάρτης δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ζωηρό προβληματισμό πυροδοτεί το γεγονός ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα έξι ναυτικά μίλια.





Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνήσης δημοσιεύτηκαν επτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την γενική διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας.

Η τουρκική εταιρεία καταθέτει, δηλαδή, αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια, ενώ με αυτήν την κίνηση δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική.

Ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια γι αυτό.

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Τα σημεία του τουρκικολιβυκού μνημονίου μένουν έξω.