Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο 6ος Στόλος καταγγέλλει τη Ρωσία για αναχαίτιση αναγνωριστικού των ΗΠΑ από Su-35 πάνω από τη Μεσόγειο!

ΗΠΑ και Ρωσία βρέθηκαν ακόμη μια φορά πρόσωπο με πρόσωπο στην «καυτή ζώνη» της Μεσογείου, με την Ουάσιγκτον να κατηγορεί την Μόσχα για αναχ...

ΗΠΑ

ΗΠΑ και Ρωσία βρέθηκαν ακόμη μια φορά πρόσωπο με πρόσωπο στην «καυτή ζώνη» της Μεσογείου, με την Ουάσιγκτον να κατηγορεί την Μόσχα για αναχαίτιση αεροσκάφους «με μη ασφαλή και μη επαγγελματικό τρόπο» από ρωσικά μαχητικά.




Όπως ανέφερε ο 6ος Στόλος με επίσημη ανακοίνωσή του «Κι άλλη μη ασφαλής Ρωσική αναχαίτιση αεροσκάφους P-8 του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μεσόγειο. Αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο από επαγγελματικές και ασφαλείς αντιδράσεις».

Ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ δεν αναφέρει σε ποιο σημείο της Μεσογείου έγινε η αναχαίτιση.

Φρόντισε ωστόσο να δημοσιοποιήσει ως «πειστήρια» φωτογραφία και βίντεο, αναφέροντας πως δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 αναχαίτισαν την Τρίτη ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8A.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, “η αναχαίτιση κρίθηκε μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική” λόγω του ότι οι Ρώσοι πιλότοι προσέγγισαν κάθε πτέρυγα του P-8A ταυτόχρονα, “περιορίζοντας την ικανότητα του P-8A για ασφαλείς ελιγμούς”.