Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Χαφτάρ «χαιρετίζει» την κοινή δήλωση των «5» κατά της Τουρκίας

Μετά τις καταρρίψεις πολυάριθμων τουρκικών drone απο τις δυνάμεις του Χαφτάρ, οι Τούρκοι στην Τρίπολη της Λιβύης αποφάσισαν να εκδικηθούν. ...


Μετά τις καταρρίψεις πολυάριθμων τουρκικών drone απο τις δυνάμεις του Χαφτάρ, οι Τούρκοι στην Τρίπολη της Λιβύης αποφάσισαν να εκδικηθούν.

Έτσι έστειλαν δικά τους drone εξοπλισμένα με πυραύλους από την Τυνησία και το αεροδρόμιο της Μίτιγκα,και αυτά xτύπησαν ανελέητα φορτηγά με... φράουλες και καρπούζια.




Τόσο άχρηστα είναι τα τουρκικά UAV και οι χειριστές του!

Την ίδια στιγμή η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία ελέγχεται από τον Χ. Χαφτάρ, χαιρέτισε την κοινή δήλωση που εξέδωσε η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Γαλλία, καταδικάζοντας τις ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Youssef Al-Akkouri, επιβεβαίωσε τη δέσμευση του HoR στα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν κατά τη Διάσκεψη του Βερολίνου. Υπογράμμισε τις ελπίδες του κοινοβουλίου να επιτύχει μια ολοκληρωμένη πολιτική λύση στην κρίση, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Αλ-Ακούρι κατηγόρησε επίσης την Τουρκία ότι απειλεί τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής της Μεσογείου, παράλληλα με την παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ισχυρίστηκε ότι αυτό οφείλεται στην παρέμβασή των Τούρκων στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης και στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη ξένων μαχητών και όπλων στην Τρίπολη.

Πρόσθεσε ότι η επέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη επιδείνωσε τη σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA) και του εθνικού στρατού του Λιβύου (LNA).

Η δήλωση που εξέδωσαν τα πέντε έθνη ανέφερε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη αντιφάσκουν με τους διεθνείς κανόνες σχετικά με την κρατική κυριαρχία και την εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις.