Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΑ... Αυτά είναι τα καταστήματα που ανοίγουν Δευτέρα 4 Μαΐου – Τα ωράρια τους

Αναλυτικές οδηγίες για την άρση των περιοριστικών μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς, έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επ...

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα που ανοίγουν στις 4 Μαΐου ...

Αναλυτικές οδηγίες για την άρση των περιοριστικών μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς, έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης το απόγευμα του Σαββάτου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τη πορεία του κορωνοϊού.




Αναλυτικότερα, τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα με γραφική ύλη, τα καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών, ανθέων, τα ΚΤΕΟ, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων, οπτικών, βαρηκοΐας.

Αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας, ο κ. Παπαθανάσης ενημέρωσε πως αυτό θα ξεκινά στις 10.00.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής μπορούν να έχουν διευρυμένο ωράριο από τις επτά το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ.

Καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί, αύριο Κυριακή θα λειτουργήσουν κανονικά.

«Επιστρέφουμε αλλά προσέχουμε.

»Στις 4 Μάη κάνουμε το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην οικονομία» τόνισε ο κ. Παπαθάνασης.

Τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται αυστηρά, τόνισε ο υφυπουργός, δηλαδή η αναλογία των τετραγωνικών μέτρων για τους πελάτες, η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, ο κατάλογος των ραντεβού όπου χρειάζεται, καθώς και τα ατομικά μέτρα προστασίας, δηλαδή η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.

Για τις παραβάσεις των παραπάνω θα υπάρχουν κυρώσεις, ενώ σε λειτουργία είναι και η γραμμή 1520 για καταγγελίες μη τήρησης των μέτρων και για φαινόμενα αισχροκέρδειας.