Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκλητικός εορτασμός της Άλωσης μπροστά από την Αγία Σοφία: «Η 29 Μαΐου αποτελεί σύμβολο κατάκτησης»!

Με προσευχή μεταξύ Αγίας Σοφίας και Μπλε τζαμιού ο εορτασμός της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης Στην πλατεία μεταξύ τη...

Τούρκοι μπροστά στην Αγία Σοφία

Με προσευχή μεταξύ Αγίας Σοφίας και Μπλε τζαμιού ο εορτασμός της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης




Στην πλατεία μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμιού θα πραγματοποιήσει την προσευχή της Παρασκευής ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Θεμάτων Αλί Ερμπάς, στις 29 Μαϊου, πρώτη ημέρα που θα ανοίξουν τα τζαμιά έπειτα από το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας η οποία ωστόσο είναι και η επέτειος της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453.

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη με τον διευθυντή της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, ο Αλί Ερμπάς δήλωσε ότι “ήρθε ο καιρός να υλοποιήσουμε την κατάκτηση των τζαμιών αυτών, την 29η Μαΐου η οποία αποτελεί σύμβολο κατάκτησης”.

Μάλιστα ο Αλί Ερμπάς λέει ότι είχε αυτή την έμπνευση ένα βράδυ και το πρωί αμέσως τηλεφώνησε στις επίσημες αρχές και ο Τούρκος Πρόεδρος το ανακοίνωσε. “Αν δεν υπάρχει αλλαγή θα είμαι εκεί και θα αναγνώσω το κήρυγμα απευθυνόμενος σε όλους τους μουσουλμάνους”, δήλωσε ο Αλί Ερμπάς.