Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Από 18 Μαΐου απελευθερώνονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα

Στις 18 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ηπειρωτική χώρα «αν όλα πάνε καλά», όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολ...



Στις 18 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ηπειρωτική χώρα «αν όλα πάνε καλά», όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.





Επανέλαβε ότι προς το παρόν ισχύει η μετακίνηση μεταξύ νομών μόνο για λόγους τροφοδοσίας, υγείας ή επαγγελματικής απασχόλησης που αποδεικνύεται.

Για τα νησιά εξήγησε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν το προσεχές διάστημα.



Μετακίνηση εκτός νομού: Αυτό είναι το νέο εντυπο κυκλοφορίαςού: Αυτό είναι το νέο εντυπο κυκλοφορίας

«Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι ούτε μαγκιά δείχνουν»
Νέο αυστηρό μήνυμα προς όσους συγκεντρώνονται σε πλατείες αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών και της πολιτείας έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στον απόηχο του νέου συνωστισμού που παρατηρήθηκε στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής αλλά και σε άλλους ανοιχτούς χώρους στην Αττική.

«Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και αυτή των φίλων τους, όσοι μαζεύονται σε πλατείες. Δεν είναι ζήτημα της ΕΛΑΣ ο περιορισμός της νόσου. Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες. Και τις αποφύγαμε γιατί λάβαμε γρήγορα και συντεταγμένα τα μέτρα. Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι, ούτε μαγκιές», είπε.

«H προσπάθεια συνεχίζεται - η πανδημία δεν έχει τελειώσει, η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Στόχος μας να μη χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω», συνέχισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην υπουργική απόφαση για τους όρους λειτουργίας των σχολείων, τους κανόνες υγιεινής και τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα.

Σχετικά με τη μετακίνηση μεταξύ νομών, στην παρούσα φάση επιτρέπεται για τροφοδοσία, λόγους υγείας και απασχόληση, όπου όλα αποδεικνύονται με τα σχετικά έγγραφα. Οι μετακινήσεις προς επαρχία αναμένεται να αρχίσουν από τις 18 Μαϊου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οδηγίες για τις μετακινήσεις προς τα νησιά.