Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα Υόρκη: 15 παιδιά εμφανίζουν φλεγμονώδη νόσο που συνδέεται με τον Covid-19

Ανησυχία έχει προκαλέσει η μυστηριώδης ασθένεια, η οποία έχει προσβάλλει 15 παιδιά που νοσηλεύονται στη Νέα Υόρκη. Τα 15 παιδιά...

Νέα Υόρκη: 15 παιδιά εμφανίζουν φλεγμονώδη νόσο που συνδέεται με τον Covid-19

Ανησυχία έχει προκαλέσει η μυστηριώδης ασθένεια, η οποία έχει προσβάλλει 15 παιδιά που νοσηλεύονται στη Νέα Υόρκη.




Τα 15 παιδιά ηλικίας από 2 ως 15 ετών, πολλά εκ των οποίων είχαν νοσήσει με τον COVID-19, νοσηλεύτηκαν με ένα μυστηριώδες σύνδρομο που οι γιατροί δεν έχουν ακόμα καταφέρουν να κατανοήσουν πλήρως ενώ έχει εμφανιστεί σε περιπτώσεις και στην Ευρώπη.

Τα παιδιά, παρουσιάζουν συμπτώματα που συνδέονται με τοξικό σύνδρομο ή την ασθένεια Καβασάκι, μια σπάνια ασθένεια στα παιδιά που περιλαμβάνει φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων, συμπεριλαμβανομένων των στεφανιαίων αρτηριών, όπως ανέφερε το τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης.

Κανείς από τους ασθενείς δεν έχει καταλήξει από αυτό, σύμφωνα με το τμήμα Υγείας, το οποίο περιγράφει την ασθένεια ως «πολυσυστατικό φλεγμονώδες σύνδρομο που μπορεί να συνδέεται με τον COVID-19».

Το σύνδρομο έχει τραβήξει την προσοχή τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς παρόμοιες περιπτώσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται σκληρά από τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ο Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης, δήλωσε:

«Παρόλο που η σχέση αυτού του συνδρόμου με το Covid-19 δεν έχει ακόμη καθοριστεί, και δεν έχουν αποδειχθεί όλες αυτές οι περιπτώσεις θετικές για το Covid-19 είτε με τεστ, η κλινική φύση αυτού του ιού είναι τέτοια που ζητάμε από όλους να επικοινωνήσουν μαζί μας αμέσως εάν βλέπουν ασθενείς που πληρούν τα κριτήρια που έχουμε περιγράψει».

Προέτρεψε ακόμα τους γονείς να επικοινωνήσουν αμέσως με γιατρό «εάν το παιδί σας έχει συμπτώματα όπως πυρετό, εξανθήματα, πόνο στην κοιλιά ή έμετο».