Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκάρουν οι προβλέψεις για Βραζιλία – Κάνουν λόγο για 125.000 θανάτους μέχρι τον Αύγουστο

Σοκάριστικά είναι τα αποτελέσματα μιας έρευνας για τον θανάτους από κορονοϊό στη Βραζιλία, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν τους 125.000 μέχρι τ...


Σοκάριστικά είναι τα αποτελέσματα μιας έρευνας για τον θανάτους από κορονοϊό στη Βραζιλία, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν τους 125.000 μέχρι τις αρχές Αυγούστου.






Οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Ελέγχου της Υγείας του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον (IHME) δόθηκαν στη δημοσιότητα, την ώρα που ο ημερήσιος απολογισμός νεκρών στη Βραζιλία πέρασε εκείνο των ΗΠΑ χθες Δευτέρα, με τους επιστήμονες να απευθύνουν έκκληση για την επιβολή lockdown, κάτι που απορρίπτει ο πρόεδρος της χώρας.




Η Βραζιλία πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ουχάν, στην Κίνα, όπως και της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Νέας Υόρκης επιβάλλοντας μέτρα ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η ταχέως εξελισσόμενη επιδημία και να μειωθεί η μετάδοση του νέου κορονοϊού», γράφει ο διευθυντής του IHME Κρίστοφερ Μάρεϊ.


Χωρίς τη λήψη τέτοιων μέτρων, το μοντέλο που έχει αναπτύξει το ινστιτούτο δείχνει ότι η ημερήσιος απολογισμός θανάτων στη Βραζιλία μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται έως τα μέσα Ιουλίου, οδηγώντας σε ελλείψεις κρίσιμων νοσοκομειακών πόρων στη Βραζιλία, εξηγεί ο επιστήμονας σε μια ανακοίνωση που συνοδεύει τα ευρήματα.

Χθες, ο αριθμός των νεκρών, σε διάστημα 24 ωρών, ήταν υψηλότερος από τα θύματα στις ΗΠΑ για πρώτη φορά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Η Βραζιλία κατέγραψε 807 θανάτους και οι ΗΠΑ 620.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ