Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΜΑΥΡΟ ΔΕΛΦΙΝΙ»: Σε αυτή την φυλακή ο μόνος τρόπος για να αποδράσεις είναι να… πεθάνεις ΒΙΝΤΕΟ

Οι φυλακές στην Ρωσία είναι γνωστό ότι είναι αρκετά σκληρές, ωστόσο υπάρχει μια φυλακή υψίστης ασφαλείας η οποία θεωρείται ότι είναι η σ...


Οι φυλακές στην Ρωσία είναι γνωστό ότι είναι αρκετά σκληρές, ωστόσο υπάρχει μια φυλακή υψίστης ασφαλείας η οποία θεωρείται ότι είναι η σκληρότερη όλων.





Ονομάζεται το «Μαύρο Δελφίνι» και βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν. Φιλοξενεί τους πιο βίαιους εγκληματίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων κατά συρροή δολοφόνων, κανιβάλων, τρομοκρατών και παιδεραστών.




Πήρε το όνομα της από το συντριβάνι που κοσμεί την είσοδο του κτιρίου, το οποίο είναι διακοσμημένο με το άγαλμα ενός μαύρου δελφινιού, και κατασκευάστηκε από 700 κρατούμενους, οι οποίοι έχουν σκοτώσει συνολικά πάνω από 3.500 ανθρώπους!
Οι τρόφιμοι είναι ισοβίτες και δεν πρόκειται να αποφυλακιστούν ποτέ. Είναι κατά συρροή δολοφόνοι, κανίβαλοι, παιδεραστές, τρομοκράτες και ψυχικά ασθενείς, οι λεγόμενοι «μανιακοί», όπως τους αποκαλούν οι φύλακες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Vladimir Nikolayev, ο κανίβαλος serial killer που δολοφονούσε και έτρωγε τα θύματά και στη συνέχεια πουλούσε το ανθρώπινο κρέας.
Κανείς ποτέ δεν έχει αποδράσει από τη φυλακή, καθώς διαδοχικές μεταλλικές πόρτες υψίστης ασφαλείας σφραγίζουν την έξοδο.

Οι τρόφιμοι ζούνε μέσα σε ένα κελί το οποίο περικλύεται απο ένα δεύτερο κελί, και παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο από τις κάμερες ασφαλείας και από τους δεσμοφύλακες.


Τρώνε μέσα στο κελί τους, με το γεύμα τους να περιλαβάνει αποκλειστικά σούπα και ψωμί.

Απαγορεύεται να παρακολουθήσουν τηλεόραση και ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με τον έξω κόσμο είναι το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες.

Οι μοναδικές λέξεις που επιτρέπεται να απευθύνουν στους φρουρούς είναι: «Ναι» και «Όχι».



Οι έγκλειστοι περπατούν σκυμμένοι ως τη μέση και προαυλίζονται με τα μάτια δεμένα, ώστε να μην αποκτήσουν εικόνα του κτιρίου. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει “αυλή” αλλά διαμορφωμένα κελιά όπου γυμνάζονται. Εκείνη την ώρα οι δεσμοφύλακες ψάχνουν τα κελιά τους για απαγορευμένα είδη.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σωφρονιστικά συγκροτήματα της Ρωσίας και αναφέρεται ήδη από το 1773. Από την αρχή είχε τιμωρητικό χαρακτήρα προκειμένου να υποτάσσονται ακόμη και οι πιο σκληροί εγκληματίες.

Αν και έχει μεγάλη χωρητικότητα κρατουμένων, ο αριθμός των τροφίμων είναι μικρότερος προκειμένου να επιτυγχάνεται η ασφαλής φύλαξή τους.

Έξω από κάθε κελί υπάρχει μια αναλυτική περιγραφή των εγκλημάτων του τροφίμου, ώστε οι δεσμοφύλακες να μην νοιώσουν ούτε μια στιγμή οίκτο.