Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ... Σε πανικό οι Τούρκοι μετά το lockdown - Τρέχουν για λίγο ψωμί

Το αιφνίδιο καθολικό lockdown που ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της επιδημίας του κορωνοϊού...


Το αιφνίδιο καθολικό lockdown που ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, προκάλεσε σκηνές χάους.




Πανικό στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας προκάλεσε η διήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνηση από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σήμερα η εικόνα των άδειων δρόμων κυριαρχεί, αλλά, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έλειψαν τα επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και πολιτών που αγνόησαν το μέτρο της απαγόρευσης.

Ένας ιδιότυπος «πόλεμος του ψωμιού» ξέσπασε μετά την ανακοίνωση, καθώς χιλιάδες κόσμου έσπευσαν να προλάβουν τα τελευταία ψώνια πριν κλείσουν τα καταστήματα τροφίμων και τα αρτοποιεία.

Μετά τον πανικό η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση εξαιρώντας της απαγόρευσης τα αρτοποιεία, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, εταιρείες διανομής δεμάτων και επιστολών, και κέντρα προστασίας κατοικίδιων.

Επίσης οι στρατηγικές εταιρείες ενέργειας, οι εταιρείες διανομής και ορισμένα πρατήρια καυσίμων θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι εργαζόμενοι σε τέτοιους χώρους απαλλάσσονται της απαγόρευσης.