Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τραγωδία σε ξενώνα για βετεράνους στις ΗΠΑ, εξήντα οκτώ νεκροί από κορονοϊό

Σχεδόν 70 φιλοξενούμενοι νόσησαν με κορονοϊό και πέθαναν σε ξενώνα για ηλικιωμένους βετεράνους στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, και οι αρχές προσπα...

Τραγωδία σε ξενώνα για βετεράνους στις ΗΠΑ, εξήντα οκτώ νεκροί από κορονοϊό

Σχεδόν 70 φιλοξενούμενοι νόσησαν με κορονοϊό και πέθαναν σε ξενώνα για ηλικιωμένους βετεράνους στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, και οι αρχές προσπαθούν να βρουν τι πήγε λάθος.




Ο απολογισμός των νεκρών εξακολουθεί να μεγαλώνει στο Holyoke Soldiers’ Home και οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν το εάν οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν τη σωστή ιατρική φροντίδα ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.

«Είναι τρομακτικό» δηλώνει ο Εdward Lapointe, που έχει συγγενή στον συγκεκριμένο ξενώνα. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν καμία ελπίδα».

Εξήντα οκτώ βετεράνοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους, και δεν είναι γνωστό εάν ακόμα ένας άνθρωπος που εξέπνευσε ήταν θετικός στην Covid-19. Θετικοί έχουν βρεθεί ακόμα 82 φιλοξενούμενοι και 81 εργαζόμενοι.

Ο υπεύθυνος του ξενώνα, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, δήλωσε πως οι αρμόδιες αρχές γνώριζαν πως ο χώρος αντιμετώπιζε κρίση αναφορικά με τις ελλείψεις προσωπικού και είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως για τα κρούσματα.

Ακριβώς λόγω των ελλείψεων στο προσωπικό, εργαζόμενοι σε μία μονάδα μετακινούνταν διαρκώς σε άλλες για να βοηθήσουν, όπως περιγράφει η νοσοκόμα Joan Miller. Κάποια στιγμή μια μονάδα έκλεισε επειδή δεν υπήρχε προσωπικό να την επανδρώσει, και οι βετεράνοι που φιλοξενούνταν εκεί μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του κτιρίου.

«Ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, δεν ξέραμε ποιος ήταν θετικός και ποιος όχι και μετά τους χώρισαν σε ομάδες κι αυτό έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα» τόνισε.

Από τους 320 φιλοξενούμενους στα τέλη Μαρτίου, τη Δευτέρα ήταν εκεί περίπου εκατό.

Όπως αφηγείται η Βeth Lapointe , ο συγκάτοικος του πατέρα της βρέθηκε θετικός τον Μάρτιο και αργότερα πέθανε από κορονοϊό, όμως στον πατέρα της δεν επετράπη να κάνει το τεστ, επειδή δεν είχε συμπτώματα. Καθώς ο ιός εξαπλωνόταν, οι συγγενείς ήταν στο σκοτάδι αναφορικά με το τι συνέβαινε στον ξενώνα.

«Κάθε μέρα ρωτούσα διαφορετικούς ανθρώπους τι συμβαίνει, ποτέ δεν έπαιρνα καμία πληροφορία» προσθέτει.