Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Ισραηλινοί «ξεσκέπασαν» τον Ερντογάν: «Χρησιμοποιεί την πανδημία για να εδραιωθεί στην εξουσία»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί με απίστευτα ωμό τρόπο την κρίση του κορονοϊού COVID-19, προπαγανδίζοντας κ...


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί με απίστευτα ωμό τρόπο την κρίση του κορονοϊού COVID-19, προπαγανδίζοντας κάθε ενέργεια του κράτους ως επιτυχία, με σκοπό να εδραιώσει απόλυτα την εξουσία του, ανέφερε διάσημος Ισραηλινός αναλυτής για την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.


ΟSimon Waldman, συνεργάτης του Henry Jackson Society και επισκέπτης ερευνητής στο King's College του Λονδίνου, δήλωσε ότι ο Ερντογάν διπλασίασε τον αυταρχισμό του κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταπιέζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους επικριτές του ενώ συνεχίζονται οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις.




Αρκετοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Φατίχ Πορτακάλ, που εργάζεται για λογαριασμό του Fox News στην Τουρκία, μετά από άρθρο του περί “ανησυχιών” σχετικά με την κίνηση του Ερντογάν να ζητήσει από τους πολίτες να δώσουν από τις προσωπικές τους αποταμιεύσεις για να συνεισφέρουν στο κυβερνητικό ταμείο.

Συνολικά 410 Τούρκοι πολίτες έχουν τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία της δημοσίευσης ή κοινής χρήσης διαδικτυακού υλικού σχετικά με τον κορονοϊό, κάτι που αντιφάσκει με την “γαλαντόμα” τουρκική κυβέρνηση.

Επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου συνελήφθησαν και έπειτα υποχρεώθηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για απόψεις που αμφισβήτησαν την πολιτική της κυβέρνησης.

“Το γνωστό και πολυδιαφημιζόμενο νομοσχέδιο για την αμνηστία χιλιάδων κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές, που αφορούσε τελικά την απελευθέρωση του ενός τρίτου όλων των κρατουμένων, δεν συμπεριλάμβανε Τούρκους πολιτικούς ακτιβιστές και δημοσιογράφους ενώ απελευθέρωσε ποινικούς εγκληματίες", δήλωσε ο Waldman.

Αν και γενικές εκλογές δεν έχουν προγραμματιστεί έως το 2023, ο Ερντογάν γνωρίζει ότι μεγάλο μέρος της μελλοντικής εκλογικής επιτυχίας του θα στηρίζεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την κρίση του COVID-19, ανέφερε ο αναλυτής. Η Τουρκία έχει πλέον τον έβδομο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

“Οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν επίσης τους δήμους που ελέγχονται από την αντιπολίτευση να διοργανώσουν εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αναλάβει όλη την αυτήν την διαδικασία για την ανακούφιση των τεράστιων δυσκολιών που προκλήθηκαν από τον κορονοϊό”, συνέχισε ο ίδιος.

«Όταν η κρίση του κορονοϊού υποχωρήσει επιτέλους και οι Τούρκοι βγουν από την απομόνωσή τους, και αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της παγκόσμιας πανδημίας, τότε είναι σχεδόν αναπόφευκτο ο Πρόεδρος Ερντογάν και το κυβερνών ΑΚΡ του θα χρησιμοποιήσουν την μεγάλη ισχύ τους κράτους (που απέκτησαν την περίοδο της πανδημίας) για να καταστείλουν κάθε αντίθετη φωνή, και να παρουσιαστούν στην συνέχεια οι ίδιοι ως σωτήρες της χώρας, παρέχοντας έτσι ένα ακόμη παράδειγμα που θα ακολουθήσουν και άλλοι πολιτικοί στον κόσμο», δήλωσε ο Waldman.

Αυτή η πανδημία εμπίπτει στην γνωστή αρχαία ελληνική παροιμία ενός κακού μύρια έπονται, και αφορά στην διαχείριση της εξουσίας μεγάλης μερίδας της ελίτ κρατών και οργανισμών προς τα εκατομμύρια των πολιτών του πλανήτη.

Ειδικά καθεστώτα όπως της Τουρκίας, Πακιστάν κα, θα σκληρύνουν ακόμη πιο πολύ τον έλεγχο στους πολίτες τους για να τους έχουν υποχείριο των πολιτικών τους επιδιώξεων.

Υπάρχουν όμως και ειδικοί που μιλούν για πιθανότητα μεγάλων εξεγέρσεων σε αυτές τις χώρες λόγω της πολύχρονης καταπίεσης των πολιτών τους, στους οποίους τώρα προστέθηκε και η πανδημία.