Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Δεν ήταν δώρο ο ιατρικός εξοπλισμός από την Ρωσία - Θα τα πληρώσουμε κανονικά

Σε διευκρινήσεις προχώρησε η Ουάσιγκτον αναφορικά με τον ιατρικό εξοπλισμό που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα είπα δεν ήτα...

ΗΠΑ: Δεν ήταν δώρο ο ιατρικός εξοπλισμός από την Ρωσία - Θα τα πληρώσουμε κανονικά

Σε διευκρινήσεις προχώρησε η Ουάσιγκτον αναφορικά με τον ιατρικό εξοπλισμό που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα είπα δεν ήταν «από την Ρωσία με αγάπη», αλλά θα πληρωθούν κανονικά.




Στην παραπάνω διευκρίνηση προχώρησε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, ξεδιαλύνοντας τη σύγχυση που είχε επικρατήσει σχετικά με το ποιος θα αναλάμβανε το κόστος της αποστολής αυτής. Δεν ήταν σαφές αν η Ρωσία έστειλε τους 60 τόνους εξοπλισμού ως δώρο στις ΗΠΑ ή αν τις πούλησε τους αναπνευστήρες, τις μάσκες και άλλο εξοπλισμό.

Μισά – μισά τα έξοδα του εξοπλισμού με τις ΗΠΑ, λέει η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Μόσχα πλήρωσε το μισό κόστος του φορτίου με το άλλο μισό το αναλαμβάνει η Ουάσινγκτον, την ώρα που ΗΠΑ παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, αλλά και απωλειών από τον κορωνοϊό.

Όμως ο αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, μιλώντας στο Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που πληρώνουν. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες αγοράζουν εξ ολοκλήρου τις προμήθειες και τον εξοπλισμό, όπως συμβαίνει και με τις παραδόσεις από άλλες χώρες», δήλωσε. «Εκτιμούμε ότι η Ρωσία πουλά αυτά τα προϊόντα σε εμάς κάτω από την εμπορική αξία». Δεν ανέφερε το ακριβές ποσό του κόστους. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε σε αίτημα για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το ποιος πλήρωσε τις ρωσικές παραδόσεις.