Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Τι θέλετε εδώ ρε;;;» Επιχείρηση «κατευνασμού» των Ρομά: Μπήκαν στον καταυλισμό Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

«Πυροσβεστική παρέμβαση» λίγο πριν ξεσπάσουν ταραχές στον οικισμό της Νέας Σμύρνης Λάρισας, όπου Ρομά διαμαρτύρονταν για την καραντίνα και ...


«Πυροσβεστική παρέμβαση» λίγο πριν ξεσπάσουν ταραχές στον οικισμό της Νέας Σμύρνης Λάρισας, όπου Ρομά διαμαρτύρονταν για την καραντίνα και ζητούσαν εξηγήσεις - Εξασφαλίσθηκε η τροφοδοσία του οικισμού και ορίζονται διαμεσολαβητές ανάμεσα στους κατοίκους του οικισμού και τις Αρχές






«Πυροσβεστική» αποδείχθηκε η κίνηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του υπουργείου Υγείας να μπουν στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα και να εξηγήσουν στους κατοίκους γιατί μπήκαν στην καραντίνα και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες. Οι Ρομά είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται και ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές ήταν μεγάλος. Μάλιστα, ορισμένοι αντέδρασαν και όταν τους είδαν να μπαίνουν στον οικισμό και άρχισαν να τους φωνάζουν «τί θέλετε εδώ, ρε;», σε άγριο ύφος και με άγρια διάθεση.






Τότε, οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας πήραν την απόφαση να μπουν στον οικισμό και να μιλήσουν με τους ανθρώπους εκεί, παραβλέποντας τις άγριες διαθέσεις. Μαζί τους μπήκαν στον οικισμό ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.Λιβάνιος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μετά την παρέμβαση και τις εξηγήσεις ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές αποσοβήθηκε. Οι εκπρόσωπο των Αρχών διαβεβαίωσαν τους Ρομά ότι έχει εξασφαλισθεί η τροφοδοσία στον οικισμό, ενώ εκτός της ημέρας, αναμένεται να ορισθούν διαμεσολαβητές- εκπρόσωποι των Ρομά που θα έρχονται σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές για όποιο ζήτημα προκύπτει.


Κλείνουν οι λαϊκές αγορές, «επιστρατεύεται ξενοδοχείο»

Εξερχόμενος από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα ληφθούν όποια μέτρα είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε στη Λάρισα με τα 20 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη η οποία από χθες τέθηκε σε καραντίνα.




Τόνισε επίσης ότι θα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με όλους τους φορείς.

Ο κ. Τσόδρας προτίμησε να μην προβεί σε δηλώσεις.

Το κλιμάκιο με επικεφαλής τους κ.κ. Χαρδαλιά και Τσιόδρα κατευθύνεται αυτή την στιγμή προς την Νέα Σμύρνη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι Λαϊκές Αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».

Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.