Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... «Σπάνε» την καραντίνα οι μπαχαλάκηδες σε όλη την Ευρώπη και ετοιμάζουν «πάρτυ» την Πρωτομαγιά

“Πάρτυ” αντι-καραντίνας φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να στήσουν οι αναρχικοί όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρ...


“Πάρτυ” αντι-καραντίνας φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να στήσουν οι αναρχικοί όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αφορμή την επέτειο της Πρωτομαγιάς.




“Σπάμε συνειδητά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενάντια στην επιβαλλόμενη ατομική ευθύνη και υποταγή πιάνοντας το νήμα των αγώνων. Σπάμε τις απαγορεύσεις καταργώντας τις συνειδητά και με συλλογική απόφαση και ευθύνη κατεβαίνουμε στο δρόμο αγωνιστικά, διαδηλώνουμε μια μέρα ορόσημο για την εργατική τάξη παγκοσμίως, την εργατική Πρωτομαγιά” αναφέρεται σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου δίνοντας στίγμα για το τι μέλλει γενέσθαι με αφορμή την αυριανή επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Αλλά και στην Γερμανία έχει σημάνει συναγερμός για την εξτρεμιστική βία της Αριστεράς την 1η Μαΐου.

Οι γερμανικές αρχές προετοιμάζονται για διαδηλώσεις και βία την 1η Μαΐου, την παραδοσιακή αργία για ριζοσπαστικά αριστερά κινήματα. Αρκετές ακροαριστερές εξτρεμιστικές ομάδες έχουν ζητήσει δράσεις στο δρόμο σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν το χάος που προκαλείται από το τρέχον ξέσπασμα του COVID-19 για τους δικούς τους σκοπούς.

Στη Λειψία, που θεωρείται το προπύργιο της άκρας Αριστεράς της Γερμανίας, η αναρχική συλλογική ομάδα Indymedia ζήτησε μαζική διαδήλωση εκεί παρά τον κίνδυνο που θα θέσει λόγω του ιού παραβιάζοντας τα κοινωνικά μέτρα απομάκρυνσης. «Φέτος, επίσης, καλούμε η 1η Μαΐου να είναι μια ημέρα αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό, τον εθνικισμό, την πατριαρχία και κάθε άλλη μορφή εκμετάλλευσης», έγραψε η Indymedia στον ιστότοπό τους, όπως ανέφερε η Junge Freiheit. Οι εξτρεμιστές έχουν ονομάσει την ημέρα «Επαναστατική 1η Μαΐου».

Η Indymedia κάλεσε ρητά τους ριζοσπάστες να επωφεληθούν από την κρίση του coronavirus τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι «προσπαθούν να κάνουμε τη δική μας επαναστατική συμβολή με τις εκρήξεις οργής, θυμού, διαμαρτυριών, λεηλασιών και ταραχών».

Οι ριζοσπάστες σε πολλές άλλες γερμανικές πόλεις έχουν επίσης ζητήσει «αποκεντρωμένες δράσεις» σε ολόκληρη τη χώρα με στόχο την «υπάρχουσα κατάσταση». Στο Βούπερταλ, μια ομάδα ζήτησε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και στο Αμβούργο ζήτησαν την επίθεση κατά της «άρχουσας τάξης» λόγω της φερόμενης ευθύνης τους για τον κορονοϊό.

Την Τρίτη το βράδυ εξτρεμιστές έριξαν σακούλες με μια έγχρωμη ουσία που μύριζε έντονα σκόρδο στους αξιωματικούς της Rigaer Straße. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στα μάτια, σύμφωνα με μια άλλη έκθεση της Junge Freiheit.