Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παράταση τριών μηνών στην προστασία της πρώτης κατοικίας.. «Θα δίνουμε τα 800 ευρώ μέχρι να τελειώσει η πανδημία» λέει ο Μητσοτάκης...

Και παράταση τριών μηνών στην προστασία της πρώτης κατοικίας - Επιδότηση δανειοληπτών από το κράτος - Χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επι...


Και παράταση τριών μηνών στην προστασία της πρώτης κατοικίας - Επιδότηση δανειοληπτών από το κράτος - Χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις -Στις 17:00 ανακοινώνεται το πλήρες οικονομικό πρόγραμμα - «Επιλέξαμε την προστασία της υγείας των πολιτών - Οι συνέπειες της κρίσης θα είναι δραματικές»




«Η κυβέρνηση έκανε μία πολύ ξεκάθαρη επιλογή. Προστάτεψε την υγεία, τη ζωή των πολιτών υποτάσσοντας σε αυτό τον υπέρτατο σκοπό τον οικονομικό της σχεδιασμό. Ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στήριξε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους προκειμένου καταρχάς να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό που δεν είναι άλλο από την προστασία της υγείας των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή για τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

Ανακοίνωσε επίσης πως μέχρι να αρθούν και οι τελευταίες αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Το ίδιο, όπως ανέφερε, θα ισχύσει και για τα επιδόματα στους άνεργους και τους μακροχρόνια άνεργους. Εξήγγειλε ακόμη πως όσοι επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά με μειωμένο ωράριο, θα δουν το εισόδημά τους να στηρίζεται από την πολιτεία.

Συγκεκριμένα είπε: «Το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους πλήττονται. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα επιδόματα προς ανέργους Όσοι επιστρέφουν στη δουλειά αλλά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και κέρδους θα δουν το Κράτος να στηρίζει το εισόδημα τους. Για πρώτη φορά θα υπάρχει μια ευρέως κλίμακας ενίσχυση του εισοδήματος και των εργαζόμενων στη χώρα από το κράτος. Είναι επιβεβνλημένο προκειμένου να στηρίξουμε την απασχόληση ειδικά σε αυτή την κρίση. Θα αξιοποιηθεί πρωτίστως το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE. Κατά τη διάρκεια κορονοϊού κανείς Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει. Η προστασία α’ κατοικίας παρατείνεται για τρεις μήνες ακόμα. Μόλις 3.198 αιτήσεις προστασίας. Μετά τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα γέφυρα και θα προβλέπει επιδότηση δανειοληπτών από το Κράτος. Θα έχει τριπλάσια περίμετρο από το υφιστάμενο και πέρα από τη στήριξη θα επιβραβεύει για πρώτη φορά συνεπείς δανειολήπτες που επλήγησαν από κορωνοϊό. Στόχος μας να αποτρέψουμε νέα γενιά κόκκινων δανείων Στη διάθεση των επιχειρήσεων όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Νέα δέσμη μέτρων από τον Μάιο τα οποία θα ανακουφίσουν όσες επιχειρήσεις δουν τον τζίρο τους να μειώνεται. Σχέδιο εξπρές για την τόνωση του τουρισμού ο οποίος φέτος θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα».