Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός - Βρετανία: 413 νεκροί το τελευταίο 24ωρο και 4.463 νέα κρούσματα

Άλλοι 413 άνθρωποι προστέθηκαν σήμερα στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του νέου κορονοϊού στη Βρετανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό ...


Άλλοι 413 άνθρωποι προστέθηκαν σήμερα στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του νέου κορονοϊού στη Βρετανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών τους 20.732, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας και Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.




Ο αριθμός αυτός, ο χαμηλότερος από τα τέλη Μαρτίου, σηματοδοτεί μια εντυπωσιακή μείωση σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, όταν αναφέρθηκαν 813 νεκροί. Να σημειωθεί ωστόσο ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται αφορούν μόνο τα νοσοκομεία και, επιπροσθέτως, μπορεί να περιλαμβάνουν θανάτους που έχουν σημειωθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα και όχι το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τον Γιούστις, καταγράφηκαν επίσης 4.463 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων στις 152.840.

Ο εθνικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας (NHS) της Αγγλίας, Στίβεν Πόουις, σημείωσε ότι υπάρχει σαφής καθοδική τάση στον αριθμό των νοσηλευομένων, κυρίως στο Λονδίνο αλλά και στα Μίντλαντς και σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. «Αυτό δείχνει ότι η συμμόρφωσή μας με το μέτρο κοινωνικής αποστασιοποίησης αποδεικνύεται επωφελής, μειώνει τη μετάδοση και την εξάπλωση του ιού», τόνισε.