Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Κίνα στον πόλεμο κατά της Τουρκίας: Προς παράδοση α/α συστημάτων FD-2000 στο Συριακό Στρατό

Σύμφωνα με το κινεζικό ΜΜΕ sina.com, μετά από αρκετές επιθέσεις του Ισραήλ με πυραύλους αέρος-εδάφους και τα αποτυχημένα αποτελέσματα ...

FD-2000

Σύμφωνα με το κινεζικό ΜΜΕ sina.com, μετά από αρκετές επιθέσεις του Ισραήλ με πυραύλους αέρος-εδάφους και τα αποτυχημένα αποτελέσματα των ρωσικών S-300 και Pantsir-S1 κατά των απειλών κατά του αέρα, η Συρία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το FD-2000, έκδοση προς εξαγωγή του HQ-9 προηγμένου συστήματος όπλων πυραύλων μεγάλης εμβέλειας.




Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να συλλέγουν τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας που βρίσκονται επίσης σε υπηρεσία με χώρες του ΝΑΤΟ όπως η Κύπρος και η Ελλάδα, καθώς και χώρες με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στενές σχέσεις όπως η Ουκρανία και η Αίγυπτος.

Η Ρωσία έχει παράσχει συστήματα πυραύλων αεροπορικής άμυνας Pantsir-S1 και S-300 στη Συρία, αλλά δεν είναι η τελευταία έκδοση που χρησιμοποιεί μια νέα γενιά ραντάρ για την ανίχνευση και την παρακολούθηση των στόχων του αέρα, αλλά παλαιότερα ηλεκτρονικά συστήματα που οδηγούν σε κακές αντι-παρεμβολές. Η πρώτη γενιά των ρωσικής κατασκευής S-300 είναι σε θέση να καταστρέψει τακτικούς πυραύλους με εύρος έως και 300 χλμ σε αποστάσεις μέχρι 30.000 μ.

Το όπλο Pantsir-S1 αποτελείται από δώδεκα 57E6 κατευθυνόμενα από το έδαφος βλήματα και δύο αυτόματα πυροβόλα 2Α38Μ30 χιλιοστών που αναπτύχθηκαν από το πυροβόλο όπλο GSh-30 30mm. Διαθέτει ραντάρ πολλαπλών χρήσεων ικανό να ανιχνεύει εναέρια αντικείμενα με αποτελεσματική επιφάνεια διασποράς έως και 2-3 τετραγωνικών μέτρων σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χιλιομέτρων και να τα εντοπίζει από απόσταση άνω των 24 χιλιομέτρων.

Η Κίνα θα μπορούσε να προσφέρει την παράδοση συστημάτων πυραυλικής άμυνας μεγάλης απόστασης FD-2000 στη Συρία. Το HQ-9 είναι ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας μεσαίας / μεγάλης εμβέλειας σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Κίνα από την εταιρεία άμυνας CPMIEC (China Precision Machinery Import & Export Corporation). Το σύστημα HQ-9 έχει σχεδιαστεί για τον εντοπισμό και την καταστροφή αεροσκαφών, πυραύλων κρουζ, πυραύλων αέρος-εδάφους και βλημάτων τακτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Το FD-2000 είναι η ονομασία εξαγωγής για το σύστημα αεροπορικής άμυνας της Κίνας HQ-9. Πρόκειται για ένα μεσαίου πλάτους και μεσαίου μεγέθους σχέδιο που αποσκοπεί στην προστασία από τα αεροσκάφη χρησιμοποιώντας τακτική «απόκρυψης-εκτόξευσης» για την αποφυγή τυχόν ηλεκτρονικών αντιμέτρων κλπ. Η έκδοση εξαγωγής του HQ-9 παρέχει πρόσθετη δυνατότητα αντι-stealth με την ενσωμάτωση παθητικού αισθητήρα YLC-20 ως επιλογή.

Ο πυραύλος FD-2000 οπλίζεται με κεφαλή 180 kg, έχει μέγιστη ταχύτητα Mach 4,2 και μέγιστη εμβέλεια 125 km μέχρι υψόμετρο 27 km. Ο πυραύλος έχει μια ασφάλεια εγγύτητας με μια αποτελεσματική περιοχή των 35 μέτρων, η οποία ενεργοποιείται όταν το βλήμα απέχει 5 χιλιόμετρα από τον στόχο του.