Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Contagion: Ποια είναι η ταινία παραγωγής 2011 που έγινε viral λόγω κοροναϊού

Αρχικά να σημειωθεί το πώς το Contagion είναι αμερικανικό περιπετειώδες θρίλερ, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ και πρωτα...


Αρχικά να σημειωθεί το πώς το Contagion είναι αμερικανικό περιπετειώδες θρίλερ, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ και πρωταγωνιστούν οι Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματ Ντέιμον, Λώρενς Φίσμπερν, Τζουντ Λο, Γκουίνεθ Πάλτροου και Κέιτ Γουίνσλετ.





Σύμφωνα με το σενάριο, μια θανατηφόρα ασθένεια ξεσπά και μια ομάδα γιατρών από όλο τον κόσμο καλείται από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών για να αντιμετωπίσει την απειλή. Η ταινία καταγράφει την εξάπλωση του ιού, τις προσπάθειες γιατρών ερευνητών να τον αναγνωρίσουν και να τον περιορίσουν, το χαμό που προκαλεί στην ανθρωπότητα και την αντίδραση αυτής μπροστά σε μια πανδημία και τελικά την ανακάλυψη του εμβολίου που θα σταματήσει την εξάπλωση. Πλοκή Η Μπεθ Έμχοφ επιστρέφει από το επαγγελματικό της ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ με μία στάση στο αεροδρόμιο του Σικάγο, όπου κάνει έρωτα με τον πρώην σύντροφό της. Η Μπεθ αρρωσταίνει και πιστεύει ότι οφείλεται στο τζετ λαγκ.


Επιστρέφει στο σπίτι της στη Μινεάπολη και μεταδίδει τον ιό στο γιο της Κλαρκ και στο σύζυγό της Μιτς. Όταν η Μπεθ και ο Κλαρκ πεθαίνουν, ο Μιτς μπαίνει σε καραντίνα όπου οι γιατροί συνειδητοποιούν ότι έχει ανοσία στον μυστηριώδη ιό. Εν τω μεταξύ στο Χονγκ Κονγκ και στο Λονδίνο, άνθρωποι αρχίζουν να παρουσιάζουν την ίδια ασθένεια.


Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας κάνουν υπέρτατες προσπάθειες ερευνώντας τον ιό, ο οποίος έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ξέσπασμα του ιού είναι απειλητικό και μπορεί να αφανίσει ολόκληρο τον πληθυσμό τη γης, εκτός κι αν βρεθεί το εμβόλιο που θα τον θεραπεύει. Οι επιστήμονες δίνουν αγώνα με το χρόνο. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ, στην Ατλάντα, στο Σικάγο, στο Σαν Φρανσίσκο, στη Γενέβη και στο Λονδίνο, ενώ ο Σόντερμπεργκ έλαβε τη συνεργασία του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και δούλεψε μαζί με επιστημονικούς συμβούλους για την ταινία.