Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Από εχθές το βράδυ C-130 «φορτωμένα» με Στρατό και Αστυνομία φτάνουν στον Έβρο για ΑΝΑΣΧΕΣΗ της εισβολής...!

Ενισχύονται και άλλο οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται και επιχειρούν στον Έβρο, κόντρα στις χιλιάδες των μετανασ...


Ενισχύονται και άλλο οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται και επιχειρούν στον Έβρο, κόντρα στις χιλιάδες των μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά κατά μήκος όλης της συνοριογραμμής με την Ελλάδα.




Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που τραβήχτηκε αργά χθες βράδυ στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, στρατιωτικό αεροπλάνο C 130 αποβίβασε δυνάμεις του στρατού που θα ενισχύσουν τα σύνορα μας, κυρίως στο βόρειο Έβρο που είναι το χερσαίο κομμάτι, σύμφωνα με το evrosnews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλες δυνάμεις από την Κεντρική, τη Βόρεια και τη Δυτική Ελλάδα μεταφέρονται στον Έβρο μετά από κυβερνητική απόφαση, ενώ από την Παρασκευή έχουν έρθει δύο λόχοι Καταδρομών. Άλλωστε στο σημείο βρίσκεται επίσης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφάσισε την αποστολή 400 επιπλέον αστυνομικών απ΄όλη τη χώρα, προκειμένου συμμετάσχουν σε περιπολίες κατά μήκος των συνόρων.

Ταυτόχρονα, στο τελωνείο των Καστανιών όπου σημειώνονται επεισόδια, οι 10 διμοιρίες που ήδη βρίσκονται εκεί θα ενισχυθούν με τέσσερις επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από την Αττική. Πρόκειται για τις ίδιες διμοιρίες που στη διάρκεια της εβδομάδας επιχειρούσαν σε Λέσβο και Χίο. Αν και στους αστυνομικούς των τεσσάρων διμοιριών είχε δοθεί τετραήμερο ρεπό δέχτηκαν οικειοθελώς να συνδράμουν τις επιχειρήσεις στον Έβρο.

Για την επιτήρηση των συνόρων χρησιμοποιούνται και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones) της ΕΛ.ΑΣ. μεταδίδοντας εικόνα για τις κινήσεις των προσφύγων και μεταναστών. Κατά μήκος της συνοριογραμμής υπολογίζεται ότι βρίσκονται σήμερα 5.000 – 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Αρκετοί παραμένουν στην περιοχή του τελωνείου Καστανιών, ενώ άλλοι βρίσκονται κατά μήκος του φράχτη και το ποτάμι.