Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΥ: Δεν αρκεί η απομόνωση στις κοινωνίες για να νικήσουμε τον κοροναϊό – Πρέπει να εντοπιστούν όσοι νοσούν

Οι χώρες δεν μπορούν απλά να απομονώσουν τις κοινωνίες τους για να νικήσουν τον κοροναϊό, σύμφωνα με τον κορυφαίο ειδικό του Παγκόσμιου...

ΠΟΥ: Δεν αρκεί η απομόνωση στις κοινωνίες για να νικήσουμε τον κοροναϊό – Πρέπει να εντοπιστούν όσοι νοσούν

Οι χώρες δεν μπορούν απλά να απομονώσουν τις κοινωνίες τους για να νικήσουν τον κοροναϊό, σύμφωνα με τον κορυφαίο ειδικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάικ Ράιαν,που μίλησε στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.






«Σε αυτό που πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας είναι να εντοπίσουμε αυτούς που νοσούν, αυτούς που έχουν τον κοροναϊό και να τους απομονώσουμε, να βρούμε τις επαφές τους και να τις απομονώσουμε» δήλωσε ο Ράιαν.

Δυστυχώς στην Ελλάδα -και όχι μόνο- δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων κοροναϊού δεν γίνονται, ενώ ελάχιστα είναι και τα ειδικά τεστ για τον κοροναϊό που πραγματοποιούνται καθώς σε αυτά υποβάλλονται μόνο οι θεωρούμενες βαριές περιπτώσεις τουλάχιστον από το δημόσιο σύστημα Υγείας, πρακτική που προφανώς δεν ικανοποιεί την πρόταση-προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όπως αυτή εκφράστηκε από τον Μαικ Ράιαν.