Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 3 Μαρτίου τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε ορισμένες περιοχές της χώρας με απόφαση των Δημ...

Κοροναϊός: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 3 Μαρτίου τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε ορισμένες περιοχές της χώρας με απόφαση των Δημάρχων για απολύμανση λόγω του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα κλειστά σχολεία θα έχουμε τόσο στα Σπάτα, όσο και στην Αρτέμιδα.

Η απόφαση ελήφθη από τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση για καθαρά προληπτικούς λόγους, έτσι ώστε οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, τα παιδιά και οι γονείς τους να αισθάνονται ασφαλείς.




«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και θα ενημερώνεστε διαρκώς για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, όταν κριθεί σκόπιμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά και η απολύμανση τους θα γίνει σε άλλη χρονική στιγμή.

Απολύμανση λόγω κοροναϊού τη Δευτέρα σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τρίτη σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει στο δήμο Δέλτα.

Με απόφαση του δήμαρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη έχει προγραμματιστεί απολύμανση σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, προληπτικά για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί απολύμανση σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τρίτη 3 Μαρτίου σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 3 Μαρτίου προκειμένου να ολοκληρωθεί η απολύμανση.

Οι προληπτικές απολυμάνσεις γίνονται με τη μέριμνα του δήμου Δέλτα και των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κλειστές θα παραμείνουν σχολικές μονάδες σε Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης ανά την Ελλάδα, καθώς οι αρχές προχωρούν σε προληπτική απολύμανσή τους λόγω κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι κλειστό θα παραμείνει συνολικά για 14 ημέρες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, καθώς εκεί φοιτά το παιδί της 38χρονης, η οποία ταξίδεψε στην Ιταλία, ενώ το ίδιο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα απολυμάνει τα σχολικά συγκροτήματα ευθύνης του έως την Τρίτη 03 Μαρτίου 2020.

Τα Δημοτικά κτίρια του Δήμου θα έχουν απολυμανθεί έως τα τέλη της εβδομάδας που έρχεται.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν γίνεται αναφορά σε κλειστά σχολεία.




Στο Δήμο Αχαρνών συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αχαρνών, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (28/2), με μοναδικό θέμα τη λήψη μέτρων προφύλαξης και τη χάραξη στρατηγικής σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορoναϊού.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών αποφάσισε την απολύμανση όλων των δομών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων (Δημοτικά Κτίρια, Κ.Ε.Π., Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Κλειστοί Αθλητικοί Χώροι, Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «η Αρωγή» κλπ) καθώς και όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου, με προτεραιότητα σε Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «η Αρωγή», αρχής γενομένης από την αυριανή ημέρα, 29/02/2020.

(Σημειώνεται ότι η με αρ. 380/2020 απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς για να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τρίτη 03/03/2020, ελήφθη με σκοπό και μόνο να προλάβουν να ολοκληρωθούν οι απολυμάνσεις και των 107 σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια του επόμενου τετραημέρου. Οι Παιδικοί Σταθμοί, και η «ΑΡΩΓΗ», θα λειτουργήσουν κανονικά από την Τρίτη 03/02/2020, καθώς η απολύμανση θα γίνει εντός του τριημέρου καθώς τα κτίρια είναι λιγότερα. Επίσης θα λειτουργήσουν κανονικά όλες οι υπόλοιπες δομές μέχρι νεωτέρας αποφάσεως).