Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την πυρκαγιά – Δύο συλλήψεις

Οι δύο συνδιαχειριστές του ξενοδοχείου καθώς επίσης και δύο υπάλληλοί τους, κατηγορούνται -μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την ΕΛΑΣ- γι...


Οι δύο συνδιαχειριστές του ξενοδοχείου καθώς επίσης και δύο υπάλληλοί τους, κατηγορούνται -μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την ΕΛΑΣ- για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5/12/2019 σε γνωστό ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού 123 στην Αθήνα.





Από την φωτιά είχαν τραυματιστεί τρεις πελάτες του ξενοδοχείου και μάλιστα, μία από τις τραυματίες είχε παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εντατική.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, οι συνδιαχειριστές του ξενοδοχείου έδωσαν εντολή σε δύο υπαλλήλους να πυρπολήσουν δύο δωμάτια του ξενοδοχείου που βρίσκονταν στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αξιωματικών, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ήταν σε μεγάλη διαμάχη με τους συνδιαχειριστές της επιχείρησης για ένα οικονομικό όφελος 890.000 ευρώ.

Για το λόγο αυτό, στους χώρους του ξενοδοχείου βρίσκονταν σχεδόν καθημερινά δικαστικοί επιμελητές. Ακόμη και τη μέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, στο σαλόνι του ξενοδοχείου μόλις είχαν φτάσει δικαστηριακοί επιμελητές.

Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι οι δύο υπάλληλοι, που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί, είχαν ζητήσει υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας να τους ανοίξουν τα δωμάτια και στη συνέχεια να απομακρυνθούν από τους ορόφους.

Σύμφωνα, επίσης, με την αστυνομία ο υπεύθυνος της ηλεκτρονικής διαχείρισης του ξενοδοχείου, ανέφερε ότι την προηγούμενη μέρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς πήρε εντολή να απενεργοποιήσει τις κάμερες ασφαλείας. Δεν του δόθηκε, όμως, καμία εξήγηση επ΄αυτού.

Από το υλικό που συνέλεξε η αστυνομία, διαπίστωσε ότι έχει καταγραφεί πράγματι ο υπεύθυνος των ηλεκτρονικών συστημάτων να μπαίνει στο control room και λίγο αργότερα να διακόπτεται η καταγραφή από τις κάμερες του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν οπτικό υλικό στο οποίο φαίνονται οι δύο υπάλληλοι να ξεφορτώνουν από έναν σταθμευμένο ΙΧ φορτηγό μπιτόνια, να τα τοποθετούν σε ένα καρότσι και στη συνέχεια να βάζουν πάνω τους κλινοσκεπάσματα.

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντοπίστηκαν υπολείμματα από πλαστικό δοχείο στα δύο δωμάτια, στο οποίο βρέθηκαν ίχνη βενζίνης.

Οι δύο φυσικοί αυτουργοί συνελήφθησαν μετά από εντάλματα και ενώ αρχικά υποστήριζαν δεν έχουν καμία σχέση με τον εμπρησμό, τελικώς ομολόγησαν τις πράξεις τους. Όπως ισχυρίστηκαν, είχαν πάρει εντολή από μία από τους συνδιαχειριστές να προμηθευτούν βενζίνη και να ακολουθήσουν το παραπάνω σχέδιο. Παράλληλα, περιέγραψαν και το πώς περιέλουσαν με βενζίνη το εσωτερικό των δωματίων και έβαλαν φωτιά.

Οι δύο συνδιαχειριστές δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ οι δύο φυσικοί αυτουργοί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.