Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός: Δραματικό μήνυμα του Ιταλού προέδρου - «Ελπίζω η Ευρώπη να μην γνωρίσει την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας»

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης» γράφει ο Σέρτζιο Ματαρέλα Δραματικούς τόνους για την πανδημία του κορωνοϊού χρ...

sergio-matarela-italy

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης» γράφει ο Σέρτζιο Ματαρέλα

Δραματικούς τόνους για την πανδημία του κορωνοϊού χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα σε επίστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.




«Ελπίζω πραγματικά η Γερμανία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας» αναφέρει ο Ματαρέλα στην επιστολή του στην οποία, μεταξύ άλλων, ευχαριστεί το Βερολίνο για την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού.

«Εδώ, σε πολλές περιοχές αποδεκατίζεται η γηραιότερη γενιά, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους, όχι μόνο για τα συναισθήματά τους, αλλά και την καθημερινή ζωή», προσθέτει ο Ιταλός Πρόεδρος.

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ηγεσία της, εργάζεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμέτωπη με αυτή την νέα, γενικευμένη δραματική κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη να νιώσουν την αποτελεσματική εγγύτητα της δράσης της Ένωσης», καταλήγει ο Σέρτζιο Ματαρέλα.