Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: ΞΕΦΕΥΓΕΙ η κατάσταση στην ΕΛΛΑΔΑ... Πιθανό το ΑΜΕΣΟ κλείσιμο ΟΛΩΝ των Σχολείων....!!!

Προβληματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο για την πορεία του κορονοϊοϋ στην χώρα μας. Τα νέα κρούσματα δείχνουν πως “σπάει” η αλυσίδα μετ...


Προβληματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο για την πορεία του κορονοϊοϋ στην χώρα μας. Τα νέα κρούσματα δείχνουν πως “σπάει” η αλυσίδα μετάδοσης και πλέον είναι… ακαθόριστα. Σκέψεις ακόμα και για κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας.




Όλο και περισσότερο εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην χώρα μας, με τα κρούσματα να έχουν πλέον φτάσει τα 66.

Ο κορονοϊός έφερε το μεσημέρι του Σαββάτου (07.03.2020) το μισό… υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρ Μαξίμου, αφού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στο κυβερνητικό επιτελείο εκφράζεται ανησυχία για ορισμένα κρούσματα, και ιδιαίτερα στην Αθήνα, τα οποία δεν έχουν την “συνέχεια” των προηγούμενων.

Κι αυτό γιατί τα προηγούμενα ήταν άνθρωποι που κόλλησαν από κάποιους άλλους που είχαν νοσήσει και βρίσκονταν στον περίγυρό τους.

Π.χ, οι Έλληνες εκδρομείς στους Αγίους Τόπους κόλλησαν επειδή ήταν στο ίδιο γκρουπ, και στην συνέχεια κάποιοι από αυτούς μετέδωσαν τον κορονοϊό σε πρόσωπα του στενού τους κύκλου.

Το ίδιο είχε γίνει και με το πρώτο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη, το πρώτο στην Αθήνα κτλ.

Πλέον όπως έχουν υπάρξει κρούσματα που φαίνεται να είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν πρόκειται για ανθρώπους που είχαν στο περιβάλλον τους ασθενείς (τουλάχιστον δεν έχει αποδειχτεί ακόμα κάτι τέτοιο).

Αυτό υποδηλώνει πιθανότατα πως η κατάσταση έχει αρχίσει να “ξεφεύγει”, και η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο, μέχρι και αυτό του κλεισίματος όλων των σχολείων της χώρας.

Ωστόσο αυτή είναι μια απόφαση που δεν μπορεί να παρθεί εύκολα. Επιπλέον, σε καμία χώρα με παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων δεν έχει εφαρμοστεί ένα τόσο σκληρό μέτρο.