Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Δεν γεννήθηκε στην Ουχάν ο ιός» λέει ιατρικός αξιωματούχος της κυβέρνησης

«Η επιδημία της πνευμονίας κορωνοϊού συνέβη πράγματι στην Κίνα και στην Ουχάν... ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η πηγή του ήταν στην Ουχάν» α...


«Η επιδημία της πνευμονίας κορωνοϊού συνέβη πράγματι στην Κίνα και στην Ουχάν... ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η πηγή του ήταν στην Ουχάν» ανέφερε ο επικεφαλής ομάδας ειδικών που έστησε η κινέζικη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την πανδημία
Ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος της κινέζικης κυβέρνησης και ειδικός σε θέματα κορωνοϊού, αρνήθηκε κατηγορηματικά σήμερα το γεγονός πως ο θανατηφόρος ιός που έχει «θερίσει» όλο τον κόσμο, ξεκίνησε από την Ουχάν. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον ισχυρισμό αυτό σαν «ανεύθυνο».




«Η επιδημία της πνευμονίας κορωνοϊού συνέβη πράγματι στην Κίνα και στην Ουχάν... ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η πηγή του ήταν στην Ουχάν» ανέφερε ο Ζονγκ Νανσάν, επικεφαλής ομάδας ειδικών που έστησε η κινέζικη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Με τα κρούσματα να μειώνονται ραγδαία, πλέον, στην Κίνα και τον κορωνοϊό να «σαρώνει», πλέον στις χώρες του εξωτερικού, το Πεκίνο αρνείται κατηγορηματικά τις αναφορές περί γέννησης του νέου κορωνοϊού στην πόλη της Ουχάν. Μάλιστα, σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν πως δεν υπήρχε κανένα νέο κρούσμα στην Ουχάν, καθώς και στην ευρύτερη περιφέρεια Χουμπέι, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της επιδημίας τον Δεκέμβρη.

Ο 83χρονος Ζονγκ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως ο ιός ξεκίνησε στην Ουχάν, μια περιφερειακή πρωτεύουσα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Είναι ένα επιστημονικό πρόβλημα. Είναι ανεύθυνο να καταλήγουμε ελαφριά στο συμπέρασμα αυτό, πριν το διαπιστώσουμε επίσημα» σημείωσε για δεύτερη φορά, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, καθώς και στις 27 Φεβρουαρίου είχε προχωρήσει σε παρόμοια διαπίστωση.

Κι όλα αυτά ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, εκπρόσωπος του Πεκίνου τόνισε πως ο κορωνοϊός ενδέχεται να μεταφέρθηκε στην Κίνα από τον αμερικανικό στρατό...