Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελληνοκύπρια φοιτήτρια στο Λονδίνο περίμενε ώρες ασθενοφόρο – Της είπαν «μη τηλεφωνήσεις ξανά εκτός εάν πεθάνεις»

Για τις δύσκολες ώρες που πέρασε όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της την περασμένη Παρασκευή, μίλησε Κύπρια φοιτήτρια ιατρικής...



Για τις δύσκολες ώρες που πέρασε όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της την περασμένη Παρασκευή, μίλησε Κύπρια φοιτήτρια ιατρικής στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα».

Μετά από υψηλό πυρετό και ενώ δεν γνωρίζει αν έχει νοσήσει από τον κοροναϊό, πήρε τηλέφωνο τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι κάλεσε πολλές φορές στον ενδεδειγμένο αριθμό γι αυτά τα περιστατικά στη Βρετανία για να ζητήσει βοήθεια αλλά της είπαν ότι δεν μπορούν να τη βοηθήσουν με κανένα τρόπο.




Στη συνέχεια επικοινώνησε με τρεις ιδιωτικές κλινικές, εξηγώντας τους ότι δεν ήξερε εάν είχε πυρετό και βήχα λόγω κοροναϊού ή εάν είχε πνευμονία και αυτό θα κατέληγε σε σηψαιμία αλλά δεν δέχτηκαν τη δουν γιατί, όπως ισχυρίζεται, αυτές τις οδηγίες είχαν από την κυβέρνηση.

Συμπλήρωσε ότι το μόνο που της είπαν ήταν να μείνει στο σπίτι και εάν δεν περάσει σε επτά ημέρες να επικοινωνήσουν ξανά μαζί τους.

Με την επιδείνωση της κατάστασης της- είχε λιποθυμήσει, αφού δεν μπορούσε να πάρει ανάσα- είχε επικοινωνήσει ξανά με τις αρμόδιες Αρχές και τη διαβεβαίωσαν ότι θα έστελναν ασθενοφόρο μέσα στο επόμενο δίωρο.

Συνέχισε ότι οι ώρες περνούσαν αλλά δεν έφτανε ασθενοφόρο, έτσι τηλεφώνησε σε άλλο αριθμό και της είπαν ότι το ασθενοφόρο είναι καθοδόν αλλά δεν ήξεραν εάν θα πάει μέσα στο επόμενο δωδεκάωρο, προτρέποντας της να μην πάρει τηλέφωνο ξανά «εκτός κι εάν πεθαίνει».

Αφού πέρασαν άλλες 13 ώρες της τηλεφώνησαν το επόμενο πρωί για να δουν εάν ζούσε, όπως καταγγέλλει η ίδια.

Όταν ρώτησε την υπεύθυνη των ασθενοφόρων εάν θα αφήσουν κόσμο στο σπίτι να πεθάνει, αυτή απάντησε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω.

Μάλιστα, δεν είχε το δικαίωμα να πάει στα επείγοντα για να μην κολλήσει άλλους.

Εξήγησε ότι μετά από παρεμβάσεις πήγε στο νοσοκομείο, πήρε αντιβιοτικά και είναι καλύτερα αλλά το ζήτημα που ήθελε να θίξει είναι ότι «δεν είναι όλα ρόδινα στην Αγγλία, δεν είναι όλα ρόδινα στο εξωτερικό».

Η ίδια δήλωσε ότι έχει κάποια εμπειρία, αφού βρίσκεται έξι χρόνια στο Λονδίνο, αλλά είπε ότι πρέπει να σκεφτούμε τους 18χρονους που ήρθαν μόλις τον Σεπτέμβριο και είναι μόνοι τους.

«Δεν είμαστε τόσο ανεύθυνοι όσο μας παρουσιάζουν» και ζήτησε «λίγη κατανόηση και λίγη ευαισθησία από την Κυπριακή Δημοκρατία».

Αρχικά ανέφερε ότι «δεν θέλει να σχολιάσει τα μέτρα, αφού δεν είναι η αρμόδια», αλλά επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κατανόηση και ευαισθησία όσον αφορά στους φοιτητές που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Εξήγησε ότι έχουν ακούσει διάφορα, ότι πρέπει να παραμείνουν στις χώρες που βρίσκονται και δεν θα πάθουν τίποτα και ότι πρέπει να επωφεληθούν από το επίδομα των 750 ευρώ.