Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ... Το Ισραήλ επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω Κορονοϊού...

Η κυβέρνηση του Ισραήλ διά στόματος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, προχώρησε ουσιαστικά στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι αυστη...



Η κυβέρνηση του Ισραήλ διά στόματος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, προχώρησε ουσιαστικά στην απαγόρευση κυκλοφορίας.





Οι αυστηρότεροι κανόνες αποσκοπούν “να σώσουν πολλές ζωές” και “αν κάποιος νομίζει ότι υπερβάλλω, κοιτάξτε τις εικόνες του τι συμβαίνει στην Ισπανία και την Ιταλία” όπου “ομάδες συσσωρεύουν τους νεκρούς σε ειδικά οχήματα. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί εδώ. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί”, ήταν τα λόγια του σε διάγγελμα χθες το βράδυ.

Όλοι πρέπει να μένουν στο σπίτι, εκτός εάν το έργο τους θεωρηθεί επίσημα ζωτικής ανάγκης και προτεραιότητας. “Μπορείτε να πάτε για να αγοράσετε τρόφιμα και φάρμακα, καθώς και για ιατρική περίθαλψη και άλλες εξαιρέσεις”, προσθέτει. “Αν βγείτε έξω, μην συγκεντρώσετε, διατηρήσετε την υγιεινή και διατηρήστε ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων από κάθε άλλο πρόσωπο”.

Όσον αφορά την πιθανή έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού στα ισραηλινά νοσοκομεία, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι ολόκληρος ο κόσμος στερείται προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ εργάζεται για να καλύψει όλα τα κενά. Είπε ότι σκοπεύει να φτάσει η χώρα τα 3.000 τεστ την ημέρα μέχρι την Κυριακή και τις 5.000 την επόμενη εβδομάδα».

Δεν υπήρξαν άμεσες πληροφορίες αναφορικά με το ποια θα είναι η τιμωρία για τους παραβάτες, αν και προηγούμενες αναφορές στα ΜΜΕ της χώρας έκαναν λόγο για πρόστιμα. «Όλοι είστε πολεμιστές στον αγώνα ενάντια στον κοροναϊό», είπε ο Νετανιάχου. “Μην πείτε ότι αυτό δεν θα συμβεί σε μένα, γιατί αν δεν ενεργήσετε σωστά, θα σας συμβεί. Μην πείτε, θα είμαι εντάξει, γιατί αν δεν ενεργήσετε σωστά, δεν θα είναι εντάξει”…