Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου ... Συζητείται η απαγόρευση κυκλοφορίας και το μπλόκο στα αεροδρόμια

Συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τα τελικά μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το μπλόκο πτήσεων - Δεκάδες κρούσματα φτάνο...

paralia--koronaios-ios-pandhmia-apagoresyh-karantina-coronavirus-koronaios-arthrou

Συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τα τελικά μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το μπλόκο πτήσεων - Δεκάδες κρούσματα φτάνουν από Λονδίνο τις τελευταίες ημέρες - «Ανησυχώ πολύ από τις λάθος συμπεριφορές» λέει στον ΘΕΜΑ 104,6 καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας




Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένο να εξεταστεί αν τελικά θα επιβληθεί καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλά και αναστολή των πτήσεων από και προς την Ελλάδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και των ανεύθυνων συμπεριφορών που καταγράφηκαν από αρκετούς πολίτες το Σάββατο.

Ειδικά για τα αεροδρόμια προβληματίζει τις ελληνικές αρχές το γεγονός ότι οι πτήσεις από το εξωτερικό φέρνουν στην Ελλάδα φορείς του κορωνοϊού. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ήδη έχουν φτάσει στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού από το Λονδίνο.

Είχαν προηγηθεί και οι εικόνες μαζίκης «εξόδου» από τα αστικά κέντρα στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, παρά τα νέα προληπτικά μέτρα, αλλά και τις αυστηρές κυρώσεις που προβλέπονται για τους παραβάτες.

«Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αξιολογεί κάθε ημέρα τα δεδομένα «και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε άτομα άνω των 65 ετών, είπε ότι υπάρχουν πολλές αποφάσεις που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας μπούσουλας που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς».

Μολονότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του την περασμένη Πέμπτη απηύθυνε δημόσια προειδοποίηση αναγκαστικού περιορισμού κατ’ οίκον -μπροστά στο ενδεχόμενο επιτάχυνσης της διασποράς του ιού από τις άσκοπες μετακινήσεις- τα χθεσινά στιγμιότυπα από παραλιακές και εθνικές οδούς (Άλιμος, Καβούρι, Βουλιαγμένη, Σχινιά, Βάρκιζα, Χαλκιδική), λαϊκές αγορές και πλατείες ήταν εξόχως αποκαρδιωτικά για την «ομάδα κρούσης» κατά του κορωνοϊού στο Μέγαρο Μαξίμου.