Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκκληση του Προέδρου των Ελλήνων Ιατροδικαστών: «Να γίνονται τεστ κορονοϊού σε όλους τους νεκρούς»...

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορονοϊό κρούει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων. Σε άμεσο κίνδυνο οι 2...


Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορονοϊό κρούει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων. Σε άμεσο κίνδυνο οι 25 ιατροδικαστές της χώρας αν δεν ληφθούν μέτρα.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται μέρα με την ημέρα και πλέον αποτελεί μείζον θέμα και στην χώρα μας η διαχείριση των σορών όσο μακάβριο και αν ακούγεται αυτό.




Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο newsit.gr και τη Μάγδα Τσέγκου για τον κορoνοϊό και εξήγησε τι θα πρέπει να γίνει ώστε να υπάρχει ασφάλεια για όλο το προσωπικό που διαχειρίζεται σορούς αυτή τη χρονική περίοδο σε όλη την χώρα προκειμένου να μην υπάρξει η διασπορά του ιού και σε άλλους ανθρώπους. Μίλησε ακόμη για το αν υπάρχει ή όχι, ειδικός εξοπλισμός στα νεκροτομεία της χώρας μας για τη διενέργεια νεκροτομών σε περιστατικά κορoνοϊού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και την σημασία που έχει να γίνονται πλέον τεστ κορονοϊού και στους νεκρούς.

Πρόσφατα η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία εξέδωσε οδηγίες για τη διαχείριση των περιστατικών κορoνοϊού από τους ιατροδικαστές. Ο κύριος Λέων εξηγεί αν τα θύματα του κορονοϊού τελικά θα πρέπει να υπόκεινται σε νεκροτομή ή όχι.

«Πολύς κόσμος πιστεύει ότι μαζί με τον θάνατο σταματάνε όλα τα μικρόβια ή όλοι οι ιοί. Κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια. Γι αυτό και εκδώσαμε και συγκεκριμένες οδηγίες και αυτό που πρέπει να μείνει σε όλους του υγειονομικούς σε όλους τους ανθρώπους που διαχειρίζονται και σε όλους τους ιατροδικαστές είναι ότι, στα περιστατικά κορoνοϊού, δεν πραγματοποιούνται ιατρικές εξετάσεις. Δεν γίνεται νεκροψία νεκροτομή».

«Πολύς κόσμος πιστεύει ότι μαζί με τον θάνατο σταματάνε όλα τα μικρόβια ή όλοι οι ιοί. Κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια»

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι καταλήγοντας ένας άνθρωπος, πεθαίνουν και οι ιοί που υπάρχουν στον οργανισμό. Πόσο όμως αληθεύει αυτό;

«Είναι ένας ιός που είναι άγνωστος, μεταδοτικός και παραμένει σε μεταλλικές επιφάνειες. Για το σώμα δεν γνωρίζουμε ακριβώς την χρονική διάρκεια, όμως με όλα τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα είναι βέβαιο ότι μιλάμε για ένα ιδιαίτερα μεταδοτικό ιό, άρα όσοι διαχειριζόμαστε τα θέματα των σορών θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ουσιαστικά να αντιμετωπίζεται ως ένα λοιμώδες νόσημα».




Τι γίνεται στην περίπτωση που ένα άνθρωπος φύγει από την ζωή και δεν γνωρίζει ότι είχε κορονοϊό; Ένα τέτοιο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήδη στην χώρα μας.

«Πριν κάποιες ώρες ουσιαστικά εμφανίστηκε ένα τέτοιο κρούσμα σε ένα νησί της Ελλάδος. Εκεί είχαμε έναν άνθρωπο που έπασχε από πνευμονία όμως ακόμη δεν είχε επιβεβαιωθεί ως επίσημο κρούσμα κορονοϊού. Εκεί θα πρέπει να προηγηθεί μια εξέταση κορονοϊού για να δούμε αν όντως έχουμε επιβεβαίωση και αν δεν έχουμε προχωράμε σε νεκροτομή αλλιώς δεν κάνουμε νεκροτομή αν τα αίτια είναι παθολογικά. Το ίδιο ισχύει και στα νοσοκομεία της χώρας. Σκεφτείτε τις εικόνες που έχουμε από τα νοσοκομεία που διαχειρίζονται ασθενείς κορονοϊού. Φέρουν ειδικό εξοπλισμό, έχουν ειδικά δωμάτια νοσηλείας αυτών των ανθρώπων κάπως έτσι θα πρέπει να γίνεται η διαχείριση και στο νεκρό σώμα, δεν μπορούν να μεταφέρονται οι σοροί σε κοινούς νεκροθαλάμους, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ένα γραφείο τελετών να εναποθέτει τον νεκρό σε ένα οποιαδήποτε χώρο. Όλη αυτή η αλυσίδα της διαχείρισης των νεκρών με όλους τους εργαζόμενους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προστατευμένοι και να προσέχουν περισσότερο ακόμη και από τους γιατρούς που διαχειρίζονται τους ασθενείς αυτούς».