Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανησυχία για τη Βόρεια Κορέα: Έχει κλειστά τα σύνορα, δεν μπορούν να μπουν γιατροί

Η Πιονγιάνγκ δεν έχει ανακοινώσει επισήμως κρούσματα του κορωνοϊού - Ο ΟΗΕ εκτιμά πως το 43% του πληθυσμού της Βορείου Κορέας δεν σιτίζεται...


Η Πιονγιάνγκ δεν έχει ανακοινώσει επισήμως κρούσματα του κορωνοϊού - Ο ΟΗΕ εκτιμά πως το 43% του πληθυσμού της Βορείου Κορέας δεν σιτίζεται επαρκώς
Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα εξέφρασε την άποψη πως η Πιονγκγιάνγκ οφείλει να επιτρέψει την άφιξη στη χώρα γιατρών και εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα, προκειμένου να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον πληθυσμό της.




Η Βόρεια Κορέα έχει κλείσει τα σύνορά της κι έχει ανακοινώσει δραστικά προληπτικά μέτρα για τον πληθυσμό της απαγορεύοντας τις πτήσεις προς και από τη χώρα, αλλά και την είσοδο σε ξένους επισκέπτες. Ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει επισήμως έως σήμερα κρούσματα του κορωνοϊού.

Όπως όμως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ, Τομάς Οχέα Κιντάνα, η Πιονγκγιάνγκ «οφείλει να επιτρέψει την πλήρη κι απρόσκοπτη είσοδο σε ειδικούς γιατρούς και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων».

Ο ίδιος ζήτησε επίσης να υπάρξει «αναθεώρηση» των διεθνών κυρώσεων απέναντι στη Βόρεια Κορέα, εξηγώντας πως «μία περαιτέρω απομόνωση της χώρας δεν αποτελεί λύση».

«Πολυάριθμοι Βορειοκορεάτες δεν έχουν επαρκή διατροφή, πάσχουν από κακή ανάπτυξη και κατά συνέπεια είναι πιο ευάλωτοι εάν προσβληθούν» από τον κορωνοϊό, τόνισε ο Κιντάνα, καταθέτοντας την έκθεσή του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη. Ο ΟΗΕ εκτιμά πως το 43% του πληθυσμού της Βορείου Κορέας δεν σιτίζεται επαρκώς.