Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πιστοποιητικό κυκλοφορίας»: Τι θα δείχνουμε στις Αρχές σε περίπτωση απαγόρευσης κυκλοφορίας

Όπως φαίνεται από την κυκλοφορία στους δρόμους, οι Έλληνες δεν πειθαρχούν στα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό. Κάτω από αυτές τις συνθή...

απαγόρευσης κυκλοφορίας

Όπως φαίνεται από την κυκλοφορία στους δρόμους, οι Έλληνες δεν πειθαρχούν στα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η καθολική απαγόρευση αποτελεί ένα πιθανό σενάριο.




Σε μια πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας, θα πρέπει να δείχνουμε στις Αρχές ένα «πιστοποιητικό κυκλοφορίας». Πρόκειται για μια υπεύθυνη δήλωση, στην οποία ζητά να γράψουμε το ονοματεπώνυμο μας και τη διεύθυνσή μας. Ακριβώς από κάτω, δίνει πέντε επιλογές ώστε να δικαιολόγησουμε το γιατί βγήκαμε από το σπίτι.

Όπως αναφέρει: «για λόγους εργασίας που δεν μπορούν να γίνουν μέσω διαδικτύου. Μετακινήσεις για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης. Για να πάμε στον γιατρό. Για οικογενειακούς λόγους όπως επείγουσα φροντίδα ηλικιωμένων ή παιδιών και τέλος μετακίνηση κοντά στο σπίτι, η οποία έχει να κάνει με μεμονωμένη σωματική δραστηριότητα».

Με SMS θα ενημερώνουν οι πολίτες πού πηγαίνουν

Σε ανακοίνωση πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή από πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται, θα ανακοινωθούν απόψε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλία.

Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο αριθμός θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 13030 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή τους. Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι εξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.