Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα γινόταν «κόλαση» - Δεξαμενές βόμβες στην Αυλίδα! BINTEO

lamiareportΟι πυροσβέστες έσωσαν την περιοχή από μεγάλη καταστροφή. Τρίωρο τρόμου και μάχη με τις φλόγες και τα επικίνδυνα αέρια… Ώρες τρ...


lamiareportΟι πυροσβέστες έσωσαν την περιοχή από μεγάλη καταστροφή. Τρίωρο τρόμου και μάχη με τις φλόγες και τα επικίνδυνα αέρια…

Ώρες τρόμου και αγωνίας στο Βαθύ Αυλίδος από επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 8:30’ το πρωί σε δεξαμενή με αποθηκευμένο υλικό VAM στο εργοστάσιο χημικών της AKFA πρώην INTERKEM.

Από την πυρκαγιά στη δεξαμενή χωρητικότητας 5.000 τόνων υπήρξε έκλυση επικίνδυνων αερίων, ενώ κινδύνευσαν άλλες εφτά δεξαμενές που αν έπαιρναν φωτιά η περιοχή θα μετατρέπονταν σε κόλαση!






Η έγκαιρη και με αυτοθυσία επέμβαση του συνόλου των δυνάμεων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, απέτρεψε τα χειρότερα και λίγο μετά τις 12:00’ το μεσημέρι μπόρεσαν να τη δώσουν υπό έλεγχο προς ανακούφιση όλων.

Χαρακτηριστικά όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, εκτός της κατάσβεσης στην κυρίως δεξαμενή, χρειάστηκε να ψύξουν και τις γύρω δεξαμενές προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς. Σε αυτό συνετέλεσαν και τα μέτρα πυρασφάλειας του εργοστασίου μαζί με τις ενέργειες των πυροσβεστών.



Συνολικά στην επιχείρηση πήραν μέρος 25 πυροσβεστικά οχήματα με περισσότερους από 60 πυροσβεστικούς υπαλλήλους από Χαλκίδα, Μαντούδι, Αλιβέρι, Ιστιαία, Θήβα, Οινόφυτα, Λιβαδειά, Λαμία, Αθήνα, ακόμη και την 7η ΕΜΑΚ.



Επικεφαλής ο Συντονιστής Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης και μαζί του ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διοικητής Στερεάς και Διοικητής Π.Υ. Φωκίδας Πύραρχος Αντώνης Μίχας, ο Διοικητής Π.Υ. Εύβοιας Πύραρχος Σίμος Αποστόλου και ο Διοικητής Π.Υ. Χαλκίδας Αντιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης.



Στη δύσκολη επιχείρηση συνέβαλαν σημαντικά οι άνθρωποι της Πολίτικης Προστασίας της Περιφέρειας, του νομού και του δήμου Χαλκιδέων, που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, αναλαμβάνοντας και την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για την προστασία τους.

Δείτε βίντεο από τις πρώτες στιγμές της Πυρκαγιάς: