Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Βόμβα» επιδημιολόγου του Γέιλ: «Από 6 έως 18 μήνες η καραντίνα» - Ξεπερνούν τους 13.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Νέα "κανονικότητα" η καραντίνα - Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα και οι νεκροί από κορωνοϊό. Σε "κανονικότητα&qu...

κορωνοϊός

Νέα "κανονικότητα" η καραντίνα - Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα και οι νεκροί από κορωνοϊό.




Σε "κανονικότητα" μετατράπεται η καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, καθώς οι νεκροί πλέον ξεπερνού τους 13.000 και τα κρούσματα, ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αυξάνονται με ανατριχιαστικούς ρυθμούς. Οι απαραίτητες αποφάσεις καθυστέρησαν από τις ευρωπαϊκές ηγεσίας, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις επιδημιολόγου του Γέιλ, η καραντίνα μπορεί να διαρκέσει από 6 μέχρι 18 μήνες.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, ενώ οι προβλέψεις για μαζική αύξηση των κρουσμάτων στις χώρες που έχουν πληγεί, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ενισχύουν την αγωνία για την πορεία της πανδημίας και τις ανεύθυνες συμπεριφορές που παρατηρούνται.

Για τη νέα πραγματικότητα που έφερε ξαφνικά, ένα πρωί, στη ζωή μας, ο νέος κορωνοϊός μιλά στο ethnos.gr ο Ρόμπερτ Χάιμερ, καθηγητής Επιδημιολογίας της Σχολή Υγείας του Πανεπιστημίου του Γέιλ (Yale School of Public Health). Στη συνέντευξη που παραχώρησε καυτηρίασε την καθυστέρηση των ΗΠΑ να λάβουν μέτρα - έχουν φτάσει τα 24.000 κρούσματα και πάνω από 300 θανάτους - έκανε λόγο για διστακτικότητα στη λήψη δραστικών μέτρων στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να βγούμε από την κοινωνική απόσταση.

Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα κράτη αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό, τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας παγκοσμίως μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Υπάρχουν μόνο δύο ή τρία σημεία σε όλο τον κόσμο όπου κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά τα νούμερα και να μην επεκταθούν τα κρούσματα.

Χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τρόπους κάποιες από αυτές τις μεθόδους ήταν επιτυχημένες, όπως η Κίνα η οποία το κατάφερε με έναν απολυταρχικό τρόπο, κάποιες από αυτές όπως η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα που το κατάφεραν καθώς οι πολίτες ακολούθησαν κατά γράμμα τις κυβερνητικές επιταγές.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ο κόσμος να ακολουθήσει συγκεκριμένες οδηγίες, οι οποίες θα προστατεύσουν τους πολίτες από το να μεταδώσουν τον ιό ο ένας τον άλλον. Είναι αυτό που ονομάζουμε “κοινωνική απόσταση”, η οποία στην ουσία είναι φυσική απόσταση».