Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επισκέπτες από Ελλάδα - Ιταλία σε καραντίνα και πρόστιμο 5000€ σε περίπτωση ανυπακοής Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Αλβανία από την Ιταλία και την Ελλάδα πρέπει να μπουν σε κατ' οίκον καραντίνα. Σε περίπτωση μη τήρ...


Όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Αλβανία από την Ιταλία και την Ελλάδα πρέπει να μπουν σε κατ' οίκον καραντίνα. Σε περίπτωση μη τήρησης της οδηγίας θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 5000€. Το μέτρο αφορά όσους σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι αυτό αλλά και αναδρομικά για όσους ταξίδεψαν τις περασμένες 14 ημέρες.




Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι το συγκεκριμένο κυβερνητικό μέτρο. Προειδοποίησε ότι από αύριο (σήμερα) η ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις θα πραγματοποιεί ελέγχους στους δρόμους.. Η αστυνομία θα δημιουργήσει σημεία ελέγχου για να επιθεωρεί τα οχήματα και να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που έφθασαν από τις προαναφερθείσες χώρες κατά τις τελευταίες 14 ημέρες δεν κυκλοφορούν δημόσια.

Ο Ράμα ζήτησε από τους Αλβανούς να σεβαστούν τις οδηγίες της κυβέρνησης και να παραμείνουν στα σπίτια τους ώστε να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την επαφή με άλλους ανθρώπους.

Τα δραστικά αυτά μέτρα ήρθαν κατόπιν της ανακοίνωσης του πρώτου θανάτου εξαιτίας του κορονοϊού στην Αλβανία. Η άτυχη γυναίκα ηλικίας 73 ετών κατέληξε χθες, αφού πέρασε την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομείο στο Δυρράχιο. Υπάρχει υποψία ότι μπορεί να έχει μολύνει τουλάχιστον 5 άλλους ανθρώπους.