Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αυστρία - 4 οι νεκροί στην Ρουμανία - Έφτασαν τεστ από την Κίνα στην Ουκρανία

Στην Αυστρία τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 20%, ενώ στη Ρουμανία οι νεκροί έφτασαν τους τέσσερις. Στην Αίγυπτο δύο ανώτατοι στρατιω...


Στην Αυστρία τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 20%, ενώ στη Ρουμανία οι νεκροί έφτασαν τους τέσσερις. Στην Αίγυπτο δύο ανώτατοι στρατιωτικοί έφυγαν από τη ζωή μέσα σε ένα 24ωρο από τον κορονοϊό. Την ίδια πολλές χώρες προσπαθούν να προστατευτούν από την φονική επιδημία με την Ουκρανία να λαμβάνει ένα πρώτο φορτίο με εξοπλισμό και τεστ από την Κίνα.






Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Αυστρία
Έπειτα από την ιδιαίτερα χαμηλή ποσοστιαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία, που καταγράφηκε χθες στο 15% σε σχέση με προχθές και ήταν το χαμηλότερο ποσοστό ημερήσιας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων από την ανακοίνωση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στη χώρα, πριν από έναν μήνα, τα 585 νέα κρούσματα αντιστοιχούν σε ποσοστό ημερήσιας αύξησης 19,33% και αύξησαν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 3.611 στις 8:00 τοπική ώρα σήμερα (09:00 ώρα Ελλάδας).

Η πορεία της ασθένειας στη διάρκεια της περασμένης, πρώτης εβδομάδας του “περιορισμού εξόδου” στην Αυστρία είχε οδηγήσει αρχικά σε περιορισμό της ραγδαίας μέχρι τότε αύξησης των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, όπως διαπιστώνονταν από τα στοιχεία των τελευταίων εικοσιτετραώρων.


Χθες, η αύξηση αντιστοιχούσε σε ποσοστό “μόνον” 15% σε σχέση με την προηγούμενη, προχθεσινή ημερήσια αύξηση που ήταν στο 20% και οι ειδικοί άφηναν να εννοηθεί πως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η μέση ημερήσια αύξηση τις προηγούμενες επτά ημέρες είχε διαμορφωθεί στο 20,9%, ενώ την προηγούμενη, προτελευταία εβδομάδα η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων έφθανε κατά μέσο όρο το 40%.

Από το σύνολο των 3.611 έως σήμερα το πρωί επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊου, τα περισσότερα εμφανίζονται για πρώτη φορά στο ομόσπονδο κρατίδιο της ‘Ανω Αυστρίας, συγκεκριμένα 696, και ακολουθεί, με 676 κρούσματα, το ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, που συνορεύει με την Ιταλία και, έως χθες, βρισκόταν στην κορυφή του καταλόγου, ενώ και οι 279 δήμοι και κοινότητές του έχουν τεθεί εδώ και έξι ημέρες σε συνολική καραντίνα.

Ακολουθούν σε αριθμό κρουσμάτων τα ομόσπονδα κρατίδια : Κάτω Αυστρία με 512 κρούσματα, Βιέννη (451), Στυρία (447), Φόραλμπεργκ (294), Σάλτσμπουργκ (358), Καρινθία (113) και Μπούργκενλαντ (64).



Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο σχετικό τεστ διάγνωσης κορονοϊού συνολικά 23.429 άνθρωποι ενώ σε 16 ανέρχονται οι οφειλόμενοι στον κορονοϊό θάνατοι στην Αυστρία.

Στους τέσσερις οι νεκροί στη Ρουμανία
Το τέταρτο θύμα του κορονοϊού στη Ρουμανία ανακοίνωσε η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS). Πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας 72 ετών, με προϋπάρχουσες χρόνιες παθήσεις, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Σουτσεάβα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Ρουμανία ανήλθε σε 576. Η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας καλεί τους πολίτες που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, στις οποίες ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ξεπερνά τα 500, να τεθούν σε αυτοαπομόνωση για διάστημα 14 ημερών.

Νεκροί από κορονοϊό δύο ανώτατοι στρατιωτικοί
Δύο ανώτατοι αξιωματικοί του αιγυπτιακού στρατού, που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, υπέκυψαν μέσα σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που μεταδόθηκαν από το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης χθες, Κυριακή, και σήμερα.

Ο στρατηγός Σάφι Νταβούντ, υπεύθυνος των προγραμμάτων υποδομής της Στρατιωτικής Υγειονομικής Αρχής, πέθανε στο νοσοκομείο, όπως μεταδόθηκε σημερα. Ο θάνατός του έρχεται να προστεθεί στη χθεσινοβραδινή απώλεια του στρατηγού Χάλεντ Σαλτούτ, υπεύθυνου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Σαλτούτ προσεβλήθη από τον ιό κατά τη διάρκεια επιχείρησης «αποστείρωσης» για την αντιμετώπιση της covid-19. Ο στρατός δημοσίευσε βίντεο την περασμένη εβδομάδα που παρουσίαζε στρατιωτικά οχήματα να ραντίζουν με απολυμαντικό υγρό τους δρόμους του Καΐρου και την εμβληματική πλατεία Ταχρίρ, η οποία υπήρξε το επίκεντρο της λαϊκής εξέγερσης του 2011 που προκάλεσε την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Κορονοϊός Αλβανία
Άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί έχουν επίσης διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό κατά τις τελευταίες ημέρες, αποκάλυψαν στο Γαλλικό Πρακτορείο υγειονομικές πηγές. Στην Αίγυπτο έχουν επισήμως καταγραφεί έως σήμερα 327 κρούσματα του κορονοϊού και 14 νεκροί. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάλεντ Μεγάντ πρόσφατα δήλωσε πως κρούσματα του κορονοϊού εντοπίσθηκαν σε 24 περιφέρειες από τις 27 της χώρας.

Έφτασαν στην Ουκρανία εξοπλισμός και τεστ από την Κίνα
Eνα πρώτο αεροπλάνο που μετέφερε μάσκες και προστατευτικές στολές αλλά και τεστ για τον κορονοϊό, συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης και αντισηπτικά από την Κίνα έφτασε σήμερα στο Κίεβο, ανακοίνωσε η προεδρία της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει την Παρασκευή σε διάγγελμά του προς τους πολίτες ότι η χώρα θα λάβει τις επόμενες ημέρες περισσότερα από «δέκα εκατομμύρια τεστ», δέκα συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης, περισσότερο από 1 εκατομμύριο μάσκες και 10.000 λίτρα αντισηπτικού.

Το πρώτο στρατιωτικό αεροπλάνο Il-76 από την Κίνα προσγειώθηκε τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα στο Κίεβο μεταφέροντας περίπου 20 τόνους ιατρικού υλικού, που λείπει από τη χώρα.

«Πολλές αντίστοιχες πτήσεις» από την Κίνα είναι προγραμματισμένο να φτάσουν στο Κίεβο αργότερα μέσα στην εβδομάδα, διευκρίνισε η ουκρανική προεδρία.


Πρώτος θάνατος στην Νιγηρία
Η Νιγηρία επιβεβαίωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο στην επικράτειά της από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter του Κέντρου της χώρας για τον Έλεγχο των Ασθενειών (NCDC).

To NCDC διευκρινίζει στο μήνυμά του ότι απεβίωσε ένας 67χρονος άνδρας, ο οποίος είχε επιστρέψει στη χώρα έπειτα από ιατρική διαδικασία στην οποία είχε υποβληθεί στη Βρετανία και είχε υποκείμενες νόσους, μεταξύ των οποίων πολλαπλούν μυέλωμα και διαβήτη και υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία.