Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καραντίνα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για 48 ώρες- Θετικός στον ιό ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής

Σε καραντίνα μπαίνει για 48 ώρες το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω του κορωνοϊού. Οπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στη χώρα, αποφασίστηκε να ...


Σε καραντίνα μπαίνει για 48 ώρες το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω του κορωνοϊού.






Οπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στη χώρα, αποφασίστηκε να ακυρωθούν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, οι εισαγωγές και τα χειρουργεία ασθενών σε όλες τις ειδικότητες για 48 ώρες, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα του διευθυντή της καρδιογειρουργικής του νοσοκομείου. Η Κύπρος μετρά ήδη τα πρώτα της δύο κρούσματα, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα, με ένα από τα δύο να είναι αυτά του 64χρονου γιατρού.

Βάσει πρωτοκόλλου, το υπουργείο Υγείας και η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης αποφάσισε τα εξής μέτρα:
Όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, εισαγωγές και χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων ακυρώνονται για τις επόμενες 48 ώρες, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.
Η Καρδιοχειρουργική Κλινική αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της και σταδιακά όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς θα λαμβάνουν εξιτήριο βάσει της κλινικής τους κατάστασης.
Για όλους όσοι πληρούν τα κριτήρια του πρωτοκόλλου και χαρακτηρίστηκαν στενή επαφή, έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία λήψης δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Έχει ήδη αρχίσει η απολύμανση των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν από το επιβεβαιωμένο περιστατικό.
Η κάλυψη των καρδιοχειρουργικών περιστατικών θα γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα με αγορά υπηρεσιών.
Απαγορεύεται το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς για τις επόμενες 48 ώρες
Οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) αποκλειστικά και μόνο για τα επείγοντα περιστατικά.
Άτομα που έχουν ταξιδέψει σε επηρεαζόμενες περιοχές τις τελευταίες 14 μέρες και εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, καλούνται να μην προσέρχονται στα ΤΑΕΠ των νοσοκομείων, να παραμένουν στο σπίτι τους
Όσοι πολίτες ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, καλούνται όπως αυτό-περιοριστούν.
Κορωνοϊός: Τι αναφέρει ο γιατρός με το επιβεβαιωμένο κρούσμα
Ο γιατρός που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μιλώντας στο Sigmalive της Κύπρου, ανέφερε πως είχε επικοινωνήσει ο ίδιος με λοιμωξιολόγο προκειμένου να υποβληθεί σε σχετική εξέταση για τον ιό. Είπε πως δεν είχε συμπτωματολογία πλην της χθεσινής μέρας που ένιωσε μυαλγίες, πιστεύοντας πως ίσως αυτό να οφειλόταν στην παρατεταμένη κούραση. Είχε ταξιδέψει στην Βρετανία και επέστρεψε στις 3 Μαρτίου. Όπως τόνισε, επιβιβάστηκε σε τρένο από το Σαουθάμπτον με προορισμό το Γκάτγουικ και ακολούθως την Λάρνακα.

Ο γιατρός ενημερώθηκε, όπως είπε, για ασθενή του, του οποίου η κατάσταση της υγείας έχρηζε περαιτέρω παρακολούθησης. Ο ίδιος με το που έφτασε στην Κύπρο έσπευσε στο Νοσοκομείο προκειμένου να δει από κοντά το περιστατικό και την επόμενη μέρα επαναχειρουργήθηκε η ασθενής. Την Πέμπτη πήγε κανονικά στην δουλειά του όπως λέει και χειρίστηκε ζητήματα της καθημερινότητας ενώ την επόμενη μέρα παρευρέθηκε σε σύσκεψη υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή για ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα για τον ιό. Το Σάββατο και παρά το ότι δεν εργαζόταν ο γιατρός ανέφερε ότι επισκέφθηκε τους ασθενείς του. Την Δευτέρα ενημερώθηκε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό.