Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην Κύπρο ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 46...

Στην Κύπρο ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 46, εκ των οποίων τα 25 ήταν επαφές. Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγε...


Στην Κύπρο ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 46, εκ των οποίων τα 25 ήταν επαφές.

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, που έλαβε από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί 13 νέα κρούσματα.




Πρόκειται για 11 επαφές, εκ των οποίων οι 10 επαγγελματίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ο ένας ασθενής, που είχαν επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, που νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου, καθώς και δύο άτομα, που είχαν επιστρέψει από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα και παρουσίασαν συμπτώματα.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει, ήδη, αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 13 κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Θα επαναξιολογηθεί, εξάλλου, η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για λήψη περαιτέρω μέτρων.

Σε ισχύ είναι από χθες στις 18.00 το απόγευμα το μέτρο της Δημοκρατίας για μη είσοδο ατόμων στην Κύπρο, αν δεν κατέχουν το απαραίτητο ιατρικό πιστοποιητικό ελέγχου κορωνοϊού.

Σε περιορισμό για 14 μέρες, στις κατοικίες, που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση, ως χώροι απομόνωσης, μεταφέρθηκαν οι επιβάτες πτήσεων, που έφτασαν, μετά την εφαρμογή του μέτρου, στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, έσπευσε χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ύστερα από τις διαμαρτυρίες και την ένταση, που επικράτησε από επιβάτες, που δεν ήθελαν να επιστρέψουν στις χώρες, από τις οποίες αναχώρησαν, επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το ιατρικό πιστοποιητικό.

Όλοι οι επιβάτες, είπε, θα αποβιβαστούν κατ’ εξαίρεση από τα αεροσκάφη και θα πάνε σε απομόνωση, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας.

Ανέφερε ακόμα ότι σήμερα η κυβέρνηση θα εξετάσει με τον Γενικό Εισαγγελέα τα μέτρα, που θα λάβει εναντίον της εταιρείας ή και όσων επέτρεψαν την επιβίβαση των ατόμων, αφού υπήρχε Νόταμ και δεν έπρεπε να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη.

Επίσης σήμερα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τι θα γίνει με περιπτώσεις, οι οποίες έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, δηλαδή είναι Κύπριοι πολίτες, που είτε μετέβησαν στο εξωτερικό για λόγους υγείας, είτε πήγαν για διακοπές, είτε γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα και θα πρέπει να δοθεί λύση.

Ο Γιάννης Καρούσος κατέστησε, μάλιστα, σαφές ότι αυτό, που έγινε χθες και υπό τις περιστάσεις, που έγινε, δεν πρόκειται να επιτραπεί ξανά, στέλνοντας το μήνυμα καμία εταιρεία και κανένας να μην δοκιμάσει να παραβεί το διάταγμα, που έχει εκδοθεί.




Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι φοιτητές και άλλοι Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσουν το απαραίτητο ιατρικό πιστοποιητικό, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι σήμερα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει πως δηλαδή θα επιλύσει ορισμένα προβλήματα για συμπατριώτες μας, οι οποίοι εν μέσω της έκδοσης του διατάγματος έχουν μείνει στο εξωτερικό.

Μέτρα για πρόληψη του κορωνοϊού λαμβάνει και η Εθνική φρουρά. Μεταξύ άλλων, μόνιμοι και εθνοφρουροί, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, θα παραμείνουν στα σπίτια τους.

Όλο το προσωπικό θα εναλλάσσεται, ενώ η μεταφορά στις μονάδες θα γίνεται στο μισό της χωρητικότητάς των λεωφορείων.

Επίσης παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου η αναβολή στις παρουσιάσεις εφέδρων και εθνοφυλάκων.

Παράλληλα νέες αναθεωρημένες οδηγίες έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία.