Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Σαράτζ της Τρίπολης πήρε την τουρκική υπηκοότητα – Έχει 35 δισ. δολάρια στην Καραϊβική

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για τον Φαγιέζ αλ Σαράτζ, τον ισλαμιστή πρωθυπουργό της Τρίπολης στη Λιβύη, προχώρησε ο ανεπίσημος λογαριασ...

Ο Σαράτζ της Τρίπολης πήρε την τουρκική υπηκοότητα – Έχει 35 δισ. δολάρια στην Καραϊβική
Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για τον Φαγιέζ αλ Σαράτζ, τον ισλαμιστή πρωθυπουργό της Τρίπολης στη Λιβύη, προχώρησε ο ανεπίσημος λογαριασμός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στο Twitter.




Σύμφωνα με αυτές, ο 60χρονος επικεφαλής του ισλαμικού καθεστώτος της Τρίπολης είναι ιδιοκτήτης κατοικίας στο Λονδίνο αξίας 10 εκ. λιρών, ενός διαμερίσματος στο Παρίσι αξίας 5 εκ. ευρώ, έχει λάβει την τουρκική ιθαγένεια (υπηκοότητα), εξάλλου ο ίδιος είναι οθωμανικής καταγωγής, έχει καταθέσεις ύψους 35,8 δισ. δολαρίων στη Σάντα Λουτσία (Αγία Λουκία) της Καραϊβικής (πρώην βρετανική αποικία) και 146 εκ. ευρώ καταθέσεις στο σε τουρκική τράπεζα στο όνομα της συζύγου του Νάντια.

Προφανώς και αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, εάν αληθεύουν, δεν τα απέκτησε με τους κόπους της δουλειάς του ως αρχιτέκτονας στο υπουργείο δημοσίων έργων της Λιβύης. Είναι τα λάφυρα της «πρωθυπουργίας» του.

Ο Φαγιέζ αλ Σαράτζ είναι μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και στενός σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με τον Τούρκο πρόεδρο υπέγραψε την ανυπόστατη «συμφωνία» οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία, μια χώρα με την οποία η Λιβύη δεν συνορεύει, «καταπίνοντας» την ελληνική ΑΟΖ νότια και ανατολικά Κρήτης και Ρόδου.