Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρόστιμο 1000 ευρώ οι άσκοπες βόλτες σε πάρκα και πλατείες

Η κυβέρνηση παίρνει νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, ενόψει του Σαββατοκύριακου. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση απόπλου σκαφών αν...


Η κυβέρνηση παίρνει νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, ενόψει του Σαββατοκύριακου. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση απόπλου σκαφών αναψυχής από όλα τα λιμάνια της χώρας, για να σταματήσει την μαζική φυγή προς νησιά το Σαββατοκύριακο, ενώ ανακοίνωσε πρόστιμο 1000 ευρώ για άσκοπες βόλτες σε πάρκα και πλατείες.





Επιπλέον, αύριο Σάββατο θα ναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιάς. Την Δευτέρα θα λειτουργήσουν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση απόπλου σκαφών αναψυχής από όλα τα λιμάνια της χώρας, για να σταματήσει την μαζική φυγή προς νησιά το Σαββατοκύριακο.



Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για την απαγόρευση όταν έγινε γνωστό ότι «σκαφάτοι» αναχώρησαν σήμερα μαζικά προς διάφορες περιοχές, αψηφώντας τις οδηγίες των ειδικών που ζητούν παραμονή στο σπίτι, ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού.

«Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στις τεράστιες ουρές που σχηματίστηκαν στα διόδια Αφιδνών και της Ελευσίνας.

«Η ελληνική πολιτεία γνωρίζει και γνώριζε ποιοι περνούν διόδια», είπε ο κ. Χαρδαλιάς σε έντονο τόνο και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσους δεν τηρούν τις συστάσεις.

Σε ερώτηση για διευκρίνηση για την φράση «ξέρουμε τα αυτοκίνητα που περνάνε τα διόδια» ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε:

«Θα σας μιλήσω ως πατέρας, ως γείτονας. Δεν γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγμή πως η μετακίνησή μας από τη στιγμή που έχουμε τον ιό και είμαστε ασυμπτωματικοί μπορεί να βρεθεί όπου πάμε. Να ξεχάσουμε τα στερεότυπα ελέγχου. Όποια και αν είναι η ευθύνη, η ελληνική πολιτεία επιφυλάσσεται.

Είναι τόσο σημαντικό να ξεχυθούμε στα χωριά; Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως αυτοί φέρουν ευθύνη για την διασπορά του ιού σε περιοχές που δεν έχουμε κρούσματα. Δεν είναι θέμα ελέγχου, είναι θέμα ευθύνης στην κοινωνία.»

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ακόμα πως: «Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 495. Εννέα οι νεκροί στη χώρα μας, τρεις σήμερα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνοντας για την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό covid-19 στην Ελλάδα, απηύθυνε νέα έκκληση:



«Σας παρακαλώ να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε στην τοπική κοινωνία, Να μείνετε στο σπίτι σας. Δεν είναι διακοπές».

Τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως, σε 184 χώρες, ξεπερνούν τις 256.000, ενώ περισσότεροι από 10.500 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους λόγω του ιού, με την Ευρώπη να παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Από τη Δευτέρα, εξάλλου, θα μπαίνει ένας πελάτης ανά 15 τ.μ., αντί για 10 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ.

Πέτσας: Αντικοινωνική συμπεριφορά οι μετακινήσεις στην επαρχία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά από τις συστάσεις μας να μην το πράξουν, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά. Θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους, αφού θα βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη στα οποία δεν θα υπάρχει η ίδια ευκολία περίθαλψης σε περίπτωση που νοσήσουν, όσο και τους συμπολίτες μας που ζουν σε αυτά τα μέρη.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό ακόμα κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα. Και στο μεταξύ να διασπείρουμε τον ιό σε κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Όποιος έχει επιλέξει να καταφύγει στο χωριό του, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό – να αποφύγει κάθε επαφή και να μείνει στο σπίτι του πάση θυσία».