Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - Ετοιμαζόταν να κάνει big business στη Μύκονο

Η κοινή επιχείρηση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και Λιμενικού της Μυκόνου, που απλώθηκε σε Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Εύβοια, είχε ως ...

narkwtika

Η κοινή επιχείρηση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και Λιμενικού της Μυκόνου, που απλώθηκε σε Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Εύβοια, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν το αρχηγικό μέλος της συμμορίας και δύο άμεσοι συνεργάτες τους και να κατασχεθούν 45 κιλά αποσπασμάτων κάνναβης και 347 δενδρύλλια

Ένα μεγάλο κύκλωμα καλλιέργειας και διακίνησης ποσοτήτων κάνναβης εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους «ράμπο» της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου και τους αστυνομικούς του Τμήματος Χαλκίδας.




Η κοινή επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικού, που απλώθηκε σε Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Εύβοια είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν, το μεσημέρι της Τετάρτης, το αρχηγικό μέλος της συμμορίας και δύο άμεσοι συνεργάτες τους και να κατασχεθούν 45 κιλά αποσπασμάτων κάνναβης και 347 δενδρύλλια.

Οι αρχές έφθασαν στα ίχνη του κυκλώματος ύστερα από πληροφορίες που έφθασαν και έλεγαν ότι ένας 48χρονος Έλληνας έχει στήσει μια εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης την οποία ρίχνει στις πιάτσες της Αθήνας.

Συνεργοί, δύο ακόμη Έλληνες ηλικίας 34 και 55 ετών για τους οποίους οι πληροφορίες λένε ότι μετά τις big business στην Αθήνα, ετοιμάζονταν μέσα στους επόμενους μήνες να μετακομίσουν στο κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων για να σπρώχνουν ναρκωτικά στην υψηλή πελατεία της Μυκόνου. Όμως δεν πρόλαβαν...

Οι πληροφορίες αξιοποιήθηκαν και μετά από επισταμένη έρευνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία τους «ράμπο» της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου και αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας κατάφεραν να εντοπίσουν σε περιοχή της Εύβοιας, τον 48χρονο ημεδαπό - αρχηγικό μέλος της συμμορίας και τους δύο συνεργούς του και να τους περάσουν χειροπέδες ενώ από έρευνες που διενεργήθηκαν σε τρεις οικίες σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, σε δύο οχήματα και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 347 δενδρύλλια κάνναβης, 358 δεμάτια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης 46 κιλών και 237 γραμμαρίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 399,53 γραμμαρίων, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 1,2 γραμμαρίων, 14 ναρκωτικά δισκία, το χρηματικό ποσό των 9.155 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 7 κινητά τηλέφωνα, 5 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και πλήθος εργαλείων και μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης και την επεξεργασία της.

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες και τον τρόπο δράσης των συλληφθέντων, εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο όφελος της εν λόγω συμμορίας ξεπερνά τις 600.000 ευρώ ενώ σε μία εκ των οικιών που κατείχαν από κοινού διαπιστώθηκε ρευματοκλοπή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για συμμορία και για παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.