Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί δεν πρέπει να πετάτε τα τσόφλια από τα αυγά – Δεν πάει ο νους σας…

newmoneyΤα τσόφλια του αβγού είναι πηγή θρεπτικών στοιχείων για τον οργανισμό. Τα τσόφλια που οι περισσότεροι πετάμε στα σκουπίδια είναι ...


newmoneyΤα τσόφλια του αβγού είναι πηγή θρεπτικών στοιχείων για τον οργανισμό.

Τα τσόφλια που οι περισσότεροι πετάμε στα σκουπίδια είναι πλούσια σε ασβέστιο και μάλιστα σε ποσοστό 95%, σύμφωνα με επιστήμονες.





Συγκεκριμένα ένα τσόφλι αβγού κότας περιέχει περίπου 2 γρ. ασβεστίου, διπλάσια από τη συνιστώμενη ποσότητα ημερήσιας πρόσληψης.








Σε μεγάλες δόσεις δεν είναι μόνο μια θεραπεία για τα συμπτώματα της ανεπάρκειας ασβεστίου και της καταπολέμησης της οστεοπόρωσης, αλλά επίσης βοηθά στην μείωση της υψηλής χοληστερόλης και της υπέρτασης, ενώ διεγείρει την παραγωγή κυττάρων του αίματος στον μυελό των οστών.

Επιπλέον τα τσόφλια των αυγών περιέχουν σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φθόριο, φώσφορο, χρώμιο και μολυβδαίνιο. Έτσι, οι περισσότεροι ειδικοί τα συνιστούν ως μια πολύ αποτελεσματική προσθήκη ασβεστίου στο σώμα σας.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να καταναλώσετε τα τσόφλια σκέτα καθώς υπάρχουν πάνω τους πολλά βακτήρια. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα βράσετε και στη συνέχεια να τα ψήσετε στους 100 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά.

Μπορείτε επίσης, να τα αλέσετε στο μπλέντερ και να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη σε καθημερινά σας γεύματα ή στο ρόφημά σας.

Σημειώνεται ότι δεν πρέπει να υπερκαταναλώσετε καθώς η συνιστώμενη ποσότητα ημερήσιας πρόσληψης είναι 1 γρ. Η ποσότητα εξαρτάται από τις ανάγκες του οργανισμού σας.