Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν : «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ να διαταραχθεί η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή από την αμερικανική «συμφωνία του αιώνα»...»

Ερντογάν για «συμφωνία του αιώνα»: Όνειρο του Ισραήλ που δεν θα γίνει πραγματικότητα Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ να διαταραχθεί ...



Ερντογάν για «συμφωνία του αιώνα»: Όνειρο του Ισραήλ που δεν θα γίνει πραγματικότητα

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ να διαταραχθεί η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή από την αμερικανική «συμφωνία του αιώνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας την Κυριακή.




Στο μήνυμά του ο Ερντογάν υπογράμμισε το νόημα και τη σημασία του συνεδρίου με αντικείμενο την Ιερουσαλήμ σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και πρόσθεσε ότι «η λεγόμενη «συμφωνία του Αιώνα» υποδηλώνει ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα όνειρο που απειλεί την ειρήνη στην περιοχή.

Δεν θα αφήσουμε αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα, τόνισε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Anadolu.

«Δεν αναγνωρίζουμε αυτό το σχέδιο, που σημαίνει προσάρτηση των παλαιστινιακών εδαφών. Καταστρέφει εντελώς την Παλαιστίνη και καταλαμβάνει εντελώς την Ιερουσαλήμ. Δεν αποδεχόμαστε αυτή την απόπειρα, η οποία δέχεται μια λύση δύο κρατών φαινομενικά, αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει νομιμοποίηση της κατοχής του Ισραήλ υπό την εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει άδικα και παράνομα φθάσει στα σημερινά του σύνορα, ενώ η Παλαιστίνη αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια την κατοχή, την καταστροφή και τα δεινά.

Είπε ότι η Τουρκία «δεν πρόκειται ποτέ να σιωπά για την προσάρτηση της Ιερουσαλήμ ή να εγκαταλείψει τους Παλαιστίνιους αδελφούς σε αυτόν τον αγώνα».

«Θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι η Ιερουσαλήμ είναι η κόκκινη μας γραμμή. Ως μουσουλμανικές χώρες, η σημαντικότερη μας ευθύνη σε αυτή τη διαδικασία είναι να προστατεύσουμε το τζαμί του Al-Aqsa, να αγκαλιάσουμε το ειρηνικό σύμβολο της Ιερουσαλήμ και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Παλαιστινίων» επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η πολιτική που ακολουθούν ορισμένες ισλαμικές χώρες εναντίον αυτού του βήματος, που είναι η αρχή μιας διαδικασίας που θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά τη Μέση Ανατολή, έχει δημιουργήσει μια θλιβερή εικόνα».

Sputnik 9/2/2



020