Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΓΑΝ... Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τους βανδαλισμούς στην Ιερά Μητρόπολη -Αναβλήθηκε το αυτόφωρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προκάλεσαν φθορές στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσα...

Βανδαλισμοί στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προκάλεσαν φθορές στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.




Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης- ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν νωρίτερα- τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν την επόμενη Τετάρτη (26/2) ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία πρόκειται για έναν 22χρονο κι έναν 24χρονο, εις βάρος των οποίων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της προσβολής συμβόλων θρησκευτικής σημασίας και της απείθειας. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμη πρόσωπα η συμμετοχή των οποίων ταυτοποιήθηκε για το περιστατικό.

Οι δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, κινήθηκαν γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα μέσω της οδού Βογατσικού προς το προαύλιο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, όπου έριξαν κόκκινες μπογιές σε προτομές μακαριστών μητροπολιτών, έγραψαν συνθήματα σε τοίχο και πέταξαν τρικάκια με την υπογραφή συλλογικής αναρχικότητας.