Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Άγριες συγκρούσεις στην Τρίπολη... Οι Δυνάμεις του Χαφτάρ ορμάνε με ελαφρά και βαρέα όπλα κατά των τουρκόφιλων και των τζιχαντιστών του Σάρατζ...

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη Λιβύη, γύρω από την Τρίπολη, ανάμεσα σε δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χά...


Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη Λιβύη, γύρω από την Τρίπολη, ανάμεσα σε δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και του στρατού της κυβέρνησης της Τρίπολης του Σάρατζ (GNA).

Όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Χάφταρ οι μάχες γίνονται τόσο με ελαφρύ όσο και βαρύ οπλισμό, με τους ήχους τους να ακούγονται σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας Τρίπολης.




Όπως αναφέρει ο λογαριασμός στο Twitter που απηχεί τις απόψεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού και του Στρατάρχη Χάφταρ, «μονάδες Σύρων τρομοκρατών του GNA άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων του LNA κι αυτές απαντούν με όλη τους τη δύναμη».

Οι σφοδρές μάχες ξέσπασαν την ώρα που η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη πρότεινε την 18η Φεβρουαρίου ως την ημέρα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν συγκεκριμένα: «Οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη συμφώνησαν ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο των συναντήσεων της Κοινής Στρατιωτικής Επιτροπής (5+5) που άρχισε τις εργασίες της την περασμένη Δευτέρα στη Γενεύη, στην ανάγκη σεβασμού της ανακωχής και δίνουν έμφαση στη διατήρηση της κυριαρχίας της Λιβύης».

Τα δύο μέρη συμφώνησαν ακόμη -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ- να συνεχίσουν την διαδικασία ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Στην ανακοίνωση πάντως επισημαίνεται πως αν και οι δύο πλευρές συμφωνούν στην ανάγκη διευκόλυνσης της επιστροφής των εκτοπισμένων στα σπίτια τους, δεν κατέληξαν στους τρόπους με τους οποίους θα εξομαλυνθεί η κατάσταση στις περιοχές των συγκρούσεων.