Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το «Άμυνας» πρέπει να απαντήσει... ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: «Μία μειονότητα υπάρχει στην Ελλάδα: η μουσουλμανική»

«Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης» Σχόλιο-απάντηση προς τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ...

ypoyrgeio_exoterikon_1

«Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης»

Σχόλιο-απάντηση προς τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έθεσε για ακόμα μια φορά ζήτημα τουρκικής -και όχι μουσουλμανικής μεινότητας- στην Ελλάδα, έδωσαν διπλωματικές πηγές.




«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς» ανέφεραν οι διπλωματικές πηγές.

Τι είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Είναι πάγια και χρόνια η προσπάθεια της Άγκυρας να αλλάξει τον όρο «μουσουλμανική μειονότητα» - που είχε χρησιμοποιηθεί στη Συνθήκη της Λωζάνης για να περιγράψει τους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος της Θράκης - σε «τουρκική μειονότητα».

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μετατρέψουν τη μουσουλμανική μειονότητα σε γεωπολιτικό έρεισμα, με στόχο την έμμεση πλην σαφή αποσταθεροποίηση της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν προκαλεί εντύπωση το νέο ξέσπασμα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, αλλά και του εκπρόσωπου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγκυρα προς Αθήνα: «Είναι ρατσισμός να αποκαλείτε Έλληνες τους μουσουλμάνους της Θράκης - Θα τους λέτε Τούρκους»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ... Πρόκληση Τσαβούσογλου: Η μειονότητα στη Θράκη ήταν και θα παραμείνει τουρκική