Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ... Οι Ιταλοί ΕΠΙΑΣΑΝ Τούρκους στρατιωτικούς και μέλη της ΜΙΤ πάνω στο πλοίο που μετέφερε όπλα στην Λιβύη…!!!

Ο καπετάνιος του πλοίου Bana, το οποίο κρατούνταν στο λιμάνι Γένοβα της Ιταλίας από 3 Φεβρουαρίου και μετά, συνελήφθη με την κατηγορία ...


Ο καπετάνιος του πλοίου Bana, το οποίο κρατούνταν στο λιμάνι Γένοβα της Ιταλίας από 3 Φεβρουαρίου και μετά, συνελήφθη με την κατηγορία της διεθνούς λαθρεμπορίας όπλων.

Το πλοίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από την Τουρκία για να μεταφέρει στρατιωτικά οχήματα στη Λιβύη.




Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο Λιβανέζος πλοίαρχος Γιουσέφ Ταρτουσι του πλοίου με λιβανέζικη σημαία, συνελήφθη με την κατηγορία πως μαζί με αγνώστου ταυτότητος Τούρκους στρατιωτικούς ενεπλάκη σε διεθνές λαθρεμπόριο όπλων. Η εισαγγελία διεξάγει την έρευνα με άδεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας.

Ο καπετάνιος συνελήφθη μετά από την κατάθεση που έδωσε στην ιταλική αστυνομία, ένα μέλος του πληρώματος.
Σύμφωνα με ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στον ιταλικό τύπο, πριν από μερικές εβδομάδες μέλος του πληρώματος ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ιταλία και προέβη σε ομολογίες.

Στο πλοίο επέβαιναν Τούρκοι στρατιωτικοί και μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών

Σύμφωνα με πληροφορίες που εμφανίστηκαν σήμερα σε ιταλικές εφημερίδες ο μάρτυρας κατά την ομολογία του στην αστυνομία ανέφερε πως το πλοίο Bana, φόρτωσε όπλα και πυρομαχικά από το λιμάνι Μερσίνα της Τουρκίας και τα μετέφερε στην Τρίπολη. Ο μάρτυρας ο οποίος ακόμη κρατείται σε ένα ασφαλές μέρος, ανέφερε πως πάνω στο πλοίο βρισκόταν 10 αξιωματούχοι του τουρκικού στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, με το πλοίο Bana, μεταφέρθηκαν άρματα μάχης, φορτηγά, αντιαρματικά, ρουκέτες, πυροβόλα και τυφέκια. Ο ιταλικός τύπος ανέφερε ότι από έρευνα που έγινε στο πλοίο εντοπίστηκαν ίχνη ερπυστριοφόρου οχήματος.
Σύμφωνα με την είδηση το πλοίο Βana αφού αναχώρησε από το λιμάνι της Μερσίνας και πέρασε στα ανοιχτά της Κρήτης, έκλεισε το γεωγραφικό σύστημα εντοπισμού του. Η εισαγγελία για να καθορίσει πλήρως την ρότα που ακολούθησε το πλοίο, εξετάζει τα κινητά τηλέφωνα του πληρώματος όπως και τις συσκευές και υπολογιστές που υπήρχαν στο πλοίο.
Τα επίσημα χαρτιά του πλοίου έδειχναν πως παρέλαβε από την Ευρώπη μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα οποία θα τα μετέφερε στη Βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα ο καπετάνιος είχε πει στο πλήρωμα αν τους ρωτήσουν τον λόγο για τον οποίο πήγαν στη Λιβύη να πούνε ψέματα να πούνε δηλαδή πώς προέκυψε μία βλάβη στο πλοίο και αναγκάστηκαν να σταματήσουν στη Λιβύη.

Ο ισχυρισμός πως το πλοίο Bana μετέφερε όπλα και στρατιωτικά οχήματα από την Τουρκία στη Λιβύη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα στον γαλλικό τύπο. Ο γαλλικός τύπος έγραψε πως ο γαλλικός στρατός έχει εντοπίσει προς το πλοίο από την Τουρκία ως την Τρίπολη συνοδεύονταν από φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού.

σε δήλωση που είχε κάνει ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στις 29 Ιανουαρίου είχε πει πώς “Παρατηρούμε πως τις τελευταίες μέρες μαζί με τους Σύριους μισθοφόρους φτάνουν και τουρκικά μαχητικά πλοία στα εδάφη της Λιβύης. Αυτό συνιστά ανοιχτή και σοβαρή παραβίαση της συμφωνίας που επετεύχθη στο Βερολίνο. Υποσχέσεις που δόθηκαν δεν τηρούνται”.
…….

https://www.sondakika.com-https://tourkikanea.gr