Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ψάχνουν τον «καθοδηγητή» της «ομάδας χωρίς όνομα» - Που οδηγούν οι έρευνες στα κρησφύγετα σε Πατήσια και Σεπόλια

Οι πρώτες εικόνες από το νέο κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε ο «Τοξοβόλος». Το είχε νοικιάσει η συνεργός της Πόλας Ρούπα με τα στοιχεία της ...



Οι πρώτες εικόνες από το νέο κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε ο «Τοξοβόλος». Το είχε νοικιάσει η συνεργός της Πόλας Ρούπα με τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας που είχε μαζί της όταν τους συνέλαβαν στην Αγία Παρασκευή.

Τον καθοδηγητή της ομάδας “χωρίς όνομα” που φέρεται να είχε δημιουργήσει ο «Τοξοβόλος», αναζητά εναγωνίως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από την ανακάλυψη του “καθαρού” διαμερίσματος που είχε νοικιάσει η φίλη του Γ. Μιχαηλίδη στα Πατήσια, αλλά και το νέο διαμέρισμα “ασφαλείας” στα Σεπόλια που είχε νοικιάσει η Κ. Αθανασόπουλου με πλαστά στοιχεία το περασμένο Οκτώβριο.




Συμφωνία με τις πληροφορίες, στο αρχικό στάδιο των ερευνών οι έμπειροι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούσαν δυο άτομα “καθαρά”, που δεν έχουν απασχολήσει για το παραμικρό δηλαδή τις αρχές, και τα οποία συμμετείχαν στη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ερυμάνθια της Αχαΐας το περασμένο Αύγουστο.

Στη συνέχεια, όμως, και προϊόντος του χρόνου και των ερευνών, οι αστυνομικοί κατέληξαν σ’ άλλο ένα άτομο, το οποίο θεωρούν πως είναι καθοδηγητής και οργανωτής της νέας ομάδας “χωρίς όνομα”.

Οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής που σκιαγραφούν το προφίλ του, τον κατατάσσουν στην χωρία των παλιών του “χώρου” και μάλιστα ως άτομο το οποίο είτε κινήθηκε στις παρυφές της τρομοκρατίας, είτε συμμετείχε ενεργά σε συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, που έχει εξαρθρωθεί κατά το ήμισυ.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, “σαρώνουν” το διαμέρισμα στον Αγ. Νικόλαο Πατησίων, προκειμένου να εντοπίσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των ανθρώπων που μπαινόβγαιναν στο συγκεκριμένο σπίτι.

Αυτό στο οποίο ευελπιστούν είναι να ανακαλύψουν αποτυπώματα και dna, τα οποία όμως θα είναι ταυτοποιήσιμα, δηλαδή θα υπάρχουν ανάλογα δείγματα στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

Άλλωστε, δυο αποτυπώματα που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, από τη ληστεία στην Ερυμάνθια, είναι “ορφανά”, δηλαδή μη ταυτοποιήσιμα, καθώς ανήκουν σε άτομα που ποτέ δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για το παραμικρό, όπως άλλωστε και η φίλη του «Τοξοβόλου» από τη Θεσσαλονίκη, η οποία μάλιστα είχε νοικιάσει με τα πραγματικά της στοιχεία το διαμέρισμα στα Πατήσια, καθώς και η ίδια ήταν άγνωστη στις Αρχές μέχρι και την σύλληψη της μαζί με τον «Τοξοβόλο» και την πρώην συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Αγία Παρασκευή.

Στην Αντιτρομοκρατική λοιπόν εκτιμούν ότι αυτό είναι το προφίλ των περισσοτέρων εκ των αναζητούμενων, καθώς πρόκειται για «καθαρούς», που δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές και κατά συνέπεια έχουν ευχέρεια κινήσεων.

Η νέα γιάφκα

Στο μεταξύ και έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία χθες (09.02.2020) το μεσημέρι, έφτασαν στην ανακάλυψη ενός νέου κρησφύγετου, αυτή τη φορά στα Σεπόλια, στην οδό Ιδομενέως.




Και σ’ αυτό το διαμέρισμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές, δεν βρέθηκε οπλισμός ή χρήματα από τη ληστεία που είχε κάνει ο “Τοξοβόλος” με τους άγνωστους συνεργούς του στην Ερυμάνθια Αχαΐας και είχαν αρπάξει από τραπεζικό υποκατάστημα το ποσό των 150.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, η απουσία οπλισμού και στα δυο διαμερίσματα, κάνει τους έμπειρους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής να εξετάζουν εκ νέου το ενδεχόμενο της κινητής γιάφκας, δηλαδή το κλεμμένο τζιπ στο οποίο επέβαιναν ο «Τοξοβόλος» και οι δυο συνεργάτιδές του, κατά την σύλληψή τους στην Αγία Παρασκευή.

Ως γνωστών και οι τρεις είχαν συλληφθεί από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, οπλισμένοι σαν “αστακοί”. Κατά συνέπεια και με την προηγούμενη εμπειρία του “Επαναστατικού Αγώνα”, που είχε κινητή γιάφκα και με δεδομένο το γεγονός πως η Αθανασοπούλου κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί ως συνεργάτιδα τις Πόλας Ρούπα, δεν αποκλείεται να ξεσήκωσαν την πρακτική αυτή.

Μάλιστα εκτιμάται από την Αντιτρομοκρατική, ότι και ο υπόλοιπος οπλισμός της ομάδας “χωρίς όνομα”, ίσως βρίσκεται μέσα σε κάποιο αυτοκίνητο, σταθμευμένο σε σημείο της Αττικής ή ακόμα και της επαρχίας.
newsit.gr