Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ... Τούρκος υπουργός Αμύνης: «Δεν έχουμε πρόθεση να βρεθούμε αντιμέτωποι με την Ρωσία»

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακαρ, μιλώντας σε ζωντανή εκπομπή στο CNN turk σχολίασε την επικαιρότητα. Ο Ακάρ αναφερόμενος στις εξελίξεις στη ...


Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακαρ, μιλώντας σε ζωντανή εκπομπή στο CNN turk σχολίασε την επικαιρότητα. Ο Ακάρ αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία και Λιβύη, είπε πως “Δεν έχουμε κάποια πρόθεση να έρθουμε αντιμέτωποι με την Ρωσία”.




Ο Ακάρ ανακοίνωσε πως είναι σε επαφή η Τουρκία με τις ρωσικές αρχές για να μπορεί να χρησιμοποιήσει στις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ τον εναέριο χώρο. Ο Ακάρ ανέφερε πως οι συνομιλίες προχωράνε θετικά.

Οι τίτλοι των δηλώσεων του Ακάρ είχαν ως εξής:

¨Υποστηρίζουμε τη συμφωνία του Σότσι. Οι πλευρές ας εφαρμόσουν τη συμφωνία του Σότσι. Το μνημόνιο της συμφωνίας του Σότσι είναι θεμελιώδες. Ρωσία, Ιράν και Τουρκία είπαν “ναι” σε αυτό. Προσδοκούμε και ελπίζουμε πως αυτό θα πραγματοποιηθεί με ειρηνικές οδούς και μεθόδους. Σε αντίθετη περίπτωση αν υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν, οι ένοπλες δυνάμεις μας και το υπουργείο μας, θα πράξουν αυτά που πρέπει.

Με μεταφορά μονάδων μας και με χρήση βίας ακόμη αν χρειαστεί, θα διασφαλίσουμε την εκεχειρία, οποίος και αν είναι. Σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι.

Σε κάθε συνάντηση λέμε πως η Ρωσία πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιρροή της σε αυτό το θέμα και αυτό θα συνεχίσουμε να το λέμε.

Οι καθεστωτικές επιθέσεις επιταχύνουν από την μια τον εξτρεμισμό και από την άλλη την μετανάστευση. Αν συνεχιστεί αυτό η μετανάστευση θα αυξηθεί. Υπό αυτή την κατάσταση και εμείς θα είναι αδύνατο να φιλοξενήσουμε αυτούς τους μουσαφίρηδες μας και αυτό θα έχει την αντανάκλαση του σε Ευρώπη και Αμερική.
……
Ο ΠτΔ μας έδωσε εντολή, διαθέτουμε σχέδια Α, Β και Γ και αυτά τα σχέδια όταν έρθει ο καιρός, τη σωστή ώρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται.

Δεν τίθεται θέμα καμίας υποχώρησης μας έναντι της Ρωσίας, μόνος στόχος είναι το καθεστώς. Οι ομάδες που παραβιάζουν την εκεχειρία.”

Η δυσκολία στον εναέριο χώρο ξεπερνιέται με το να μην ανακατεύεται η Ρωσία”

Όταν η Χαντε Φιρατ ρώτησε τον Ακάρ λέγοντας πως “Κάποιοι σχολιαστές λένε πως το γεγονός ότι ο εναέριος χώρος της Συρίας είναι στον έλεγχο της Ρωσίας θα προκαλέσει προβλήματα, πως μπορεί να ξεπεραστεί αυτό;” ο Ακάρ απάντησε πως “Αληθές, αυτό ξεπερνιέται με το να μην ανακατεύεται η Ρωσία”. Οταν η Φιρατ τον ρώτησε αν περιμένει τέτοιο βήμα από την Ρωσία, ο Ακάρ απάντησε “Μα φυσικά”, άλλωστε αυτές είναι οι εργασίες μας και υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις και σημάδια.
……
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να έρθουμε αντιμέτωποι με την Ρωσία. Η μόνη μας πρόθεση εκεί είναι να σταματήσουμε τις σφαγές του καθεστώτος και να αποτρέψουμε έτσι τον εξτρεμισμό και την μετανάστευση.”

………

https://tr.sputniknews.com