Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έχει φρίξει η Άγκυρα... Bγήκαν τα όπλα στην Κύπρο: Κυπρογαλλική άσκηση αεράμυνας σε εξέλιξη

Ενώ η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί τον Ελληνισμό, η Λευκωσία λαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό να σφυρηλατήσει συμμαχίες, λίγο πριν την ...


Ενώ η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί τον Ελληνισμό, η Λευκωσία λαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό να σφυρηλατήσει συμμαχίες, λίγο πριν την μεγάλη κρίση.

Το Παρίσι στηρίζει σθεναρά την Κύπρο με ισχυρή παρουσία και στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της Άγκυρας.




Το Παρίσι εμπλέκεται ενεργά πλέον στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς εκτός από τις αποστολές του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στην περιοχή και της συνοδείας του, θωρακίζει την Κύπρο με προμήθεια όπλων, αλλά ταυτόχρονα διενεργεί ασκήσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι Γάλλοι αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο και αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στον τερματισμό της παράνομης τουρκικής επέκτασης στην Α. Μεσόγειο. Οι περιστάσεις είναι αρκετά κρίσιμες, καθώς ο ανεξέλεγκτος Ερντογάν, δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει όσο πιο μακρυά γίνεται. Η Τουρκία δεν έχει άλλες επιλογές, ή τώρα, ή ποτέ, καθώς θα αποκλειστεί τελείως από το ενεργειακό παιχνίδι.

Κυπρογαλλική άσκηση αεράμυνας, με την συμμετοχή του πυρηνικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle», βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στις ελεύθερες περιοχές.

Η άσκηση «ΤΑΛΩΣ 1 - 2020» είναι η τρίτη άσκηση της Εθνικής Φρουράς με τους Γάλλους.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη το σύστημα αεράμυνας της ΕΦ.

Στις 11:25, έγινε απονήωση αριθμού αεροσκαφών, σκοπός των οποίων ήταν να κάνουν εικονικές προσβολές στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Το σενάριο της άσκησης έχει να κάνει με προσβολή σε συγκεκριμένο στρατόπεδο, και υπήρξε συνεργασία με τις κυπριακές μονάδες αεράμυνας μικρού και μέσου βεληνεκούς.